Alt du trenger å vite om Cliftonville

FARLIGHETER: Det er tre-fire nøkkelspillere som FK Haugesund må se opp for når de entrer kunstgresset på Solitude stadion.

FARLIGHETER: Det er tre-fire nøkkelspillere som FK Haugesund må se opp for når de entrer kunstgresset på Solitude stadion. Foto:

Her finner du det du trenger å vite om laget som skal prøve å slå FKH ut av Europaligaen torsdag.

DEL

FOTBALL: Torsdag møter FK Haugesund nord-irsk motstand i 1. runde av kvalifiseringen til Europaligaen.

SE KAMPEN DIREKTE PÅ H-AVIS.NO FRA TORSDAG 20.45

Det ble klart etter at Cliftonville FC slo walisiske Barry Town United i den pre-eliminære runden i kvalifiseringen.

Klubben er den eldte på de irske øyer og har en lang historie bak seg. De holder til daglig til på Solitude stadion som i Europaligaen har en tilskuerkapasitet på 2530 tilskuere.

Treneren er Paddy Mclaughlin, som tok over i februar tidligere i år.

Varierende prestasjoner

Klubben ble grunnlagt i 1879 og var en amatør-klubb helt frem til starten på 1970-tallet. Etter 11 sesonger på rad helt nederst på tabellen, bestemte de seg for å bli en semi-profesjonell klubb.

I 1979 vant de den irske cupen og det er frem til denne dag en av klubbens største prestasjoner.

Fra 2000-tallet og frem til i dag har det vært varierende prestasjoner for klubben fra Belfast.

12/13 sesongen er klubbens mest suksessfulle sesong i historien når de endte opp med å vinne serien og den irske ligacupen. De var ikke langt unna "The Treble" når de tapte 3-1 etter ekstraomganger i den irske cupen.

Klubben har totalt spilt 26 kamper i Europacupen og bare vunnet fire av dem, mens fem har endt uavgjort og 17 ganger har det endt med tap.

I fjor røk de ut i første runde i kvalifiseringen mot danske Nordsjælland, og da var også FKH-midtstopper Benjamin Tiedemann Hansen med for danskene.

Spillere å se opp for

To spillere som er verdt å merke seg er Joe Gormly (29) og Rory Donnely (27). Førstnevnte hadde 20 skåringer i ligaen forrige sesong, mens sistnevnte hadde 14.

Gormley ble med det toppskårer i Danske Bank Premiership, og han har levert jevnlig med målpoeng de siste sesongene.

Tillsammen sto duoen for over halvparten av scoringene som Cliftonville hadde i ligaen forrige sesong.

Donnely er 188 cm og blir ofte brukt som oppspillsunkt for de andre rundt seg, mens Gormly er en typisk goalgetter.

De har begge erfaring fra det engelske ligasystemet, og Donnely ble blant annet signert av den walisiske klubben Swansea i 2012.

I tillegg er det verdt å nevne forsvarsspilleren Jamie Harney (23) som var en del av West Ham sitt akademi, og har kamper for flere av Nord-Irlands aldersbestemte landslag.

Caiomhin McConell (18) er et egenutviklet produkt, og han spiller på det nord-irske U-19 landslaget, og en som det er verdt å ha i bakhodet når kampen sparkes i gang.

Hva man kan forvente

Forrige sesong endte med en 5. plass i ligaen, men ved hjelp av playoffspill klarte de å komme seg til kvalifiseringen for Europa League.

Blant de seks beste lagene i ligaen slapp de inn mest mål, og de hadde flere kamper hvor de var nødt til å plukke ballen ut av nettet gjentatte ganger.

Likevel kan de også være farlige fremover, og de endte opp med å bare score åtte mål mindre enn serievinner Linfield.

Med tanke på resultatene fra forrige sesong var Cliftonville varierende i sine prestasjoner, og det er vanskelig å fastslå hvilken utgave Haugesund møter på torsdag.

Fersk podkast:

Artikkeltags