FOTBALL: FKH var det soleklart beste laget mot Aalesund. Etter en første omgang med sjanser uten uttelling, løsnet det i 2. omgang.

Først da Ibrahim på vakkert vis scoret alene med keeper, og så da Tor Arne Andreassen sikret et nytt utklipp til minneboka med en suser av et skudd fem minutter før full tid. Dagens 2-0-seier gjør at FKH klatrer til en sterk 5. plass på tabellen, og de kan nå skilte med elleve strake kamper uten tap.

Et aggressivt FKH-lag nærmest stupte ut av startblokkene på Haugesund stadion. Her var det lite som vitnet om slitne ben etter mange tøffe kamper de siste ukene. Med Eirik Horneland som sjefspisker, var FKH-spillerne først i de fleste duellene og jaget en tidlig scoring.

Allerede før det var spilt tre minutter driblet Liban Abdi seg fri på venstrekanten og fikk slått inn et pent innlegg. Det traff dessverre hodet til en Aalesund-forsvarer.

Like etterpå var midtstopper Vegard Skjerve farlig frampå, men avslutningen traff Aalesund-keeper Pål Heigre, og Skjerve ble også avblåst for frispark i samme situasjon. I tillegg til å ville mest i duellene framsto også FKH som ballsikre.

Stor sjanse for Abdi og kamp nummer 200 for Skjerve

Kampens første store sjanse var det Abdi som fikk. Et langt innkast og litt klabb og babb endte med at Abdi fikk skyte fra seks meter. Kun en flott redning fra Heigre hindret scoring. FKH fortsatte å skape farligheter, spesielt fra sin høyreside, der Kristoffer Haraldseid gjentatte ganger kom på gode løp, og fikk gode pasninger. Samme Haraldseid var også nær scoring han fikk sjansen til å fyre av på en retur etter 18 minutter. Skuddet smøg seg på utsiden av stolpen.

Midtveis i 1. omgang fikk Vegard Skjerve kampens første gule kort. Det gjør at den rutinerte midtstopperen som i dag spilte sin 200 eliteseriekamp for FKH, må stå over kampen mot Sarpsborg 08 når eliteserien sparkes i gang igjen første helgen i august. Tempoet i kampen roen seg utover i omgangen og de store målsjansene så ut til å utebli. FKH var farligst på Alexander Stølås` lange innkast, mens Aalesund snuste på de kontringsmulighetene som bød da FKH jaget framover.

Kveldens andre målsjanse kom etter nok et pent innlegg fra Haraldseid. Denne gangen var det Fredrik Pallesen Knudsen som svevde høyest og stanget ballen mot nettmaskene. Nok en gang var en god Pål Heigre på rett plass og fikk avverget både headingen og returforsøket. Minuttet etterpå var Aalesund frampå med sin første målsjanse. Mustafa Abdellaoue fant Thrandarson, men avslutningen traff FKHs forsvarsblokk.

God og aggressiv FKH-duellering på midtbanen

Tre minutter før pause fikk Abdi nok en mulighet. Han fikk god tid til å lade skuddfoten og se hvor keeperen sto plassert, men skuddet svingte en meter for langt til høyre. Målsjansen kom som et resultat av god og aggressiv FKH-duellering på midtbanen. Like før dommeren blåste for pause, ble Eirik Horneland tvunget til å gjøre et bytte da Kristoffer Haraldseid holdt seg til ankelen og signaliserte bytte. Han ble erstattet av Sverre Bjørkkjær.

Det gikk ni minutter av 2. omgangen før det skjedde noe verdt å melde hjem om. Etter en enestående stikkpasning fra Liban Abdi, kom Frederik Gytkjær helt alene med keeper. Men en kamprusten danske klarte ikke å overliste Heigre. Der burde det virkelig ha stått 1–0. Så, mens folk satt og diskuterte den svake avslutningen til Gytkjær, smalt det igjen. Denne gangen kom den geniale pasningen fra Filip Kiss, og denne gangen var det mannen som senket Aalesund i Ålesund, Ibrahim, som var mottaker. Han viste hjemmefansen hvordan det skal gjøres, og chippet ballen iskaldt over en utrusende keeper og over mållinja. Dermed sto det meget velfortjent 1–0 til hjemmelaget. Og stadionuret viste 55 minutter.

Se video av scoringen (Fra kl.22):

 

På FKHs sjuende hjørnespark for dagen var det nær ved å bli 2–0. Kaptein Kiss viste den rette viljen til å få hodet på ballen, men kom ørlite for sent og traff i stedet et Aalesund-hode. Ikke lenger etterpå var det Aalesunds toppscorer, Abdellaoue, som fikk sjansen på hodet, men heller ikke han lyktes.

Etter 75 minutter gjorde Horneland sitt andre bytte for dagen. Tor Arne Andreassen erstattet Frederik Gytkjær, tok plass på ventekanten og kastet Abdi fram som spiss.

FKH gjorde ingen tegn til å legge seg bakpå for å forsvare seg til en 1-0-seier. De fortsatte å jage de gangene sjansene var der. Etter en fin Leite/Stølås-kombinasjon på høyrekanten fikk sistnevnte dunket ballen inn foran mål, der målscorer Ibrahim var nær ved å sette sitt andre for dagen.

Definitivt årets mål på Stadion

Så var tiden kommet for «glass-og-ramme-scoring». Etter 85 minutter landet ballen hos Tor Arne Andreassen. Det var kanskje ikke en opplagt skuddmulighet, men fra godt over 20 meter, ladet mr. FKH venstreslegga og sendte ballen i en hard og perfekt bue over en for dagen god Pål Heigre. Her snakker vi definitivt årets mål på Stadion. En varmere applaus er det lenge siden vi har hørt på Haugesund stadion. Mer skjedde ikke før dommeren blåste av kampen og sendte smilende FKH-gutter i garderoben.

Se Toris drømmemål (Fra kl.22):

 

FKH har ikke tapt en seriekamp siden borteoppgjøret mot Kristiansund, 21. mai. Så fra en rekke med ett poeng på fire kamper i mai, har FKH virkelig snudd trenden, og ser nå ut til å nekte å la seg slå. Den største manndomsprøven på lenge kommer førstkommende torsdag. Da  venter Lech Poznan og deres høylytte hjemmepublikum.

Se høydepunktene fra kampen (Fra kl.22):