Snytt for 16. mai-festen på Lerkendal: – Utrolig kjipt

PÅ RADIO 102-BESØK: Torbjørn Kallevåg.

PÅ RADIO 102-BESØK: Torbjørn Kallevåg. Foto:

Av

- Vi har alt å vinne, sier Torbjørn Kallevåg før Rosenborg - FKH 16. mai. Selv må han se kampen i Ulsteinvik.

DEL

FOTBALL: Torbjørn Kallevåg hadde de flestes sympati og støtte på at det røde kortet han fikk hjemme mot Bodø Glimt var for strengt idømt. Dommer Trygve Kjenslis to gule kort blir uansett stående, og Kallevåg må se kampen mot Rosenborg på Lerkendal på TV.

16. mai. Fotballens festdag. Mot sine gamle trenere Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.

HØR HELE INTERVJUET PÅ RADIO 102 HER

– Det er jo en kamp man blinker seg ut tidlig, og det er selvfølgelig utrolig kjipt å ikke få være med. Men jeg har stor tro på at de som reiser opp til Trondheim får med seg noe. Vi har alt å vinne, Rosenborg har alt å tape, sier Kallevåg.

Da han fikk sitt andre gule mot Bodø Glimt, etter bare 24 minutter av kampen på søndag, trodde bømlingen først at det skulle dømmes frispark i hans favør. Da det røde kortet kom opp ble han mer oppgitt enn sint.

– Jeg gikk først i garderoben og tok fem minutter for meg selv. Så gikk jeg i dusjen og så resten av kampen fra tribunen sammen med familien.

Ser kampen i Ulsteinvik

Kallevåg, som etter en statistrolle i en svært kjent NRK-serie til stadighet blir omtalt som «Heimebane-Torbjørn» i riksmedia, skal faktisk se kampen mot Rosenborg i Heimebane-land. Etter sin tid i Hødd har han kjæreste i Ulsteinvik.

– Da jeg skjønte at jeg var suspendert mot Rosenborg booket jeg første mulige fly, og reiser opp dit onsdag ettermiddag. Så blir det 17. mai-feiring i Ulsteinvik, før jeg flyr hjem igjen og er klar til neste kamp, sier Kallevåg.

– Vil en, ved å ettergå dine bevegelser på nettet, kunne bekrefte at den flybilletten ble bestilt etter at du fikk det røde kortet?

– Hehe, ja. Der har jeg alt på det rene.

TAKLINGEN: Her er situasjonen som ga Torbjørn Kallevåg sitt andre gule kort og dermed utvisning mot Bodø/Glimt søndag.

TAKLINGEN: Her er situasjonen som ga Torbjørn Kallevåg sitt andre gule kort og dermed utvisning mot Bodø/Glimt søndag. Foto:

Tror FKH vinner

Kallevåg har funnet seg godt til rette på kanten i FKHs startellever, der han fikk muligheten da Niklas Sandberg ble skadd for noen kamper siden. Han håper å være tilbake på laget etter suspensjonen.

– Men hvis de vinner mot Rosenborg 16. mai, fortjener selvfølgelig de som spiller den kampen å starte den neste, sier Kallevåg, som tror han får se FKH slå Horneland og co. 2-1 på Lerkendal på torsdag.

Fra en sofa i Ulsteinvik.

Artikkeltags