Odd har signert Torbjørn Agdestein

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Haugesunds toppscorer, Torbjørn Agdestein (24), blir Odd-spiller fra 1. januar. Han har skrevet under på en treårskontrakt.

DEL

SKIEN: Forrige mandag meldte VG at Odd var blant flere klubber som var interessert i Haugesund-spissen. Da svarte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at det ikke var en aktuell case for skiensklubben akkurat da.

I løpet av halvannen uke har ting endret seg, og Telemarksavisa vet at Agdestein, som har kontrakt med FK Haugesund kun ut denne sesongen, allerede har skrevet under for Odd.

Odd har sett etter en målscorer som også kan bekle flere roller, og ikke kun være en midtspiss. Da Torgeir Børven sist søndag ikke var med i Twentes kamptropp, og bestemte seg for en retur til Norge, skal også Odd ha vært på banen. Men den tidligere Odd- og Vålerenga-spissen valgte til slutt å skrive under på en låneavtale med Brann ut denne sesongen.

Slik sett er det nå en stor opptur for Odd å sikre seg Agdestein som kunne snakke med andre klubber nå i sommer og altså kommer gratis til Odd 1. januar.

Det skal være snakk om en treårskontrakt.

Agdestein har scoret ni mål for Haugesund i årets eliteserie. Med det er 24-åringen nummer to på toppscorerlisten i eliteserien. Rosenborgs Christian Gytkjær topper med 13 scoringer, mens Olivier Occeans åtte mål holder til en 3. plass.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har ikke svart på TAs henvendelser onsdag ettermiddag. Det har heller ikke Odds daglige leder, Einar Håndlykken eller spillerens agent, Stig Lillejord.

Torbjørn Agdestein har hatt en annerledes karriere enn mange andre 24-åringer. Han begynte å spille fotball for Stord, før turen gikk videre til England og Brighton, før det ble utlån til Bath City. Etter å ha blitt fristilt fra Brighton i 2013 skrev han en seksmånederskontrakt med skotske Inverness Caledonian.

Spissen kom tilbake til Norge og Haugesund i 2014. I 2015 var han på et kort utlån til Kristiansund, før det etter hvert ble full tillit og suksess i FK Haugesund.

LES OGSÅ: – Agdestein blir i FKH ut sesongen

Denne saken er hentet fra Telemarksavisa

Artikkeltags