FOTBALL: Førstkommende lørdag starter for det som mange vil betegne som årets store happening.

– Vi reiser tidlig lørdag morgen klokken 07.00 med buss slik at vi rekker åpningsseremonien på Ekebergsletta, forteller lagets trener Roger Rørvik.

Dette er første gang Kopervik-gjengen deltar på Norway Cup. Kopervik har som tradisjon og sende 14-åringene over til Oslo, så i år var det deres tur. Rørvik sier også at han har vært der ved et par tidligere anledninger i forskjellige roller.

– Det begynner å bli lenge siden, men jeg har vært der som spiller. Jeg har også vært der som trener, så jeg vet hva vi kommer til der borte. Det hele kan egentlig bare beskrives som en eneste stor fotballfest. Det som trigget meg ekstra var jo det å møte helt nye lag og gjerne utenlandske lag også. Det var både sosialt og sportslig veldig gøy, smiler treneren.

 

Totalpakke

Rørvik forteller at cupopplevelsen ikke starter ved ankomst skole eller på Ekebergsletta, men i det spillerne setter seg inn på bussen som skal ta dem over fjellet tidlig lørdag morgen.

– Spillerne har mye å glede seg til. Det er hele totalpakken med lang bussreise, cupfølelsen av å ligge på en skole, diskotek og kamper. Tusenfryd skal vi også til, så jeg tipper dette blir en strålende tur, sier Rørvik som til daglig jobber som fysioterapeut.

Kopervik-laget skal bo sammen med jentene på samme alder på Rønningen Folkehøyskole, som ligger plassert i Grefsen.

En ting Kopervik-guttene kan glede seg ekstra mye til er deres første kamp som spilles søndag morgen klokken 09.00. Da møter de Nannestad, men det som er ekstra spesielt med den kampen er at den blir sendt på nett-TV på h-avis.no.

 

– Det er klart TV-kamp er stor stas, og vi merker på guttene at de gleder seg spesielt til den kampen. Motivasjonen kommer vel gratis med eller uten TV, men det er klart det gir litt ekstra når de kan se seg selv på skjermen, smiler trener Rørvik.

– Har du fått noe rapporter fra familie/kjente om de skal se kampen hjemmefra?

– Jeg vil tro det blir en del som ser på. Nå er det jo mange foreldre som blir med til Oslo for å følge laget der, men det er vel både besteforeldre, tanter, onkler og andre kjente som forhåpentligvis står tidlig opp for å se oss, forteller han.

 

– Gleder meg veldig mye

Kopervik reiser til turneringen med 24 spillere i 14-årsklassen fordelt på to lag. Ett lag som skal spille 11'er fotball, og ett lag som skal spille 7'er fotball.

En av dem som skal være med å spille 11'er fotball, og som er kaptein på laget er 13 år gamle Roy Kenneth Mardal. Han ser virkelig fram til den kommende uken han skal inn i sammen med hans lagkamerater.

– Jeg gleder meg veldig mye. Det jeg gleder meg mest til er å spille kamper og kose meg sammen med kamerater. Jeg har vært der en gang før faktisk, men da var jeg bare tilskuer, forteller Mardal.

Han ser også veldig fram til å spille TV-kamp.

– Det blir veldig kjekt. Det er første gang, og jeg tror det kommer til å være mange som ser den.

Haugesunds Avis møter laget i deres aller siste trening før avreise til Oslo, og de sportslige forventningene til guttene er absolutt til stede før møtet med Nannestad IL, Club Santos Laguna (fra Mexico) og Ørskog IL.

– Jeg mener vi har et bra lag, og vi ønsker å ta oss videre til A-sluttspillet. Det blir spennende å møte litt andre klubber, og jeg vil tippe at det laget fra Mexico kan være bra, sier lagkapteinen.

Han forteller at laget har satt seg som mål å spille sin egen type fotball uansett hvordan ting går.

-Hva er deres type fotball?

Spill med masse pasninger. Vi vil spille oss ut fra keeper, og ikke bare slå langt som mange andre gjør.

 

Skal vrikke på hoftene

Ettersom Kopervik-laget drar til Oslo lørdag morgen, og ikke skal hjem igjen før fredag kveld er det tid til å gjøre mye annet enn det å kun spille kamper. For Mardal og mange andre er det særlig en ting som stikker seg mest ut når det kommer til forventninger.

– Jeg gleder meg jo så klart til å være med venner, også gleder jeg ganske mye til diskoteket, ler 13-åringen.

En ting som sikkert mange foreldre og lagledere er ekstra spent på foran en såpass stor turnering er logistikk og ikke minst det å hele veien ha kontroll over to dusin med ungdommer. Det er ikke noe Rørvik bekymrer seg over i det hele tatt.

– Hvordan blir det å skulle ha ansvar for så mange ungdommer på en så stor turnering?

– Nå er det ikke mitt ansvar alene. Vi er en fantastisk bra foreldregruppe som alltid har stilt mye opp. Min rolle er først og fremst å ha ansvar for lag 1. Men dette er så kjekke gutter som oppfører seg bra, så det er helt ærlig ingenting å bekymre seg over, smiler han.

Når treningen nærmer seg slutt på naturgresset på Åsebøen stadion ønsker vi trener, kaptein og laget lykke til i verdens største turnering for barn og unge, og da sperrer plutselig øynene til kapteinen opp.

– Er det verdens største? Wow. Det er såpass ja.