Åkra sikret viktig poeng på overtid

Solid sisteskanse: Elias Valderhaug er keeper og kaptein på årets Åkra A-lag. Arkivfoto: Grethe Nygaard

Solid sisteskanse: Elias Valderhaug er keeper og kaptein på årets Åkra A-lag. Arkivfoto: Grethe Nygaard

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det begynner å spisse seg til i toppen av 4. divisjon. Derfor var det et viktig poeng Åkra fikk med seg i toppkampen mot Riska.

DEL

FOTBALL: Etter en komfortabel hjemmeseier over Nærbø i forrige serierunde, ventet det en helt annen utfordring i form av bortemøtet med Riska. Begge lag henger med i toppen og kan for alvor drømme om opprykk til 3. divisjon.

Åkra startet best og tok ledelsen ved målsniken Fredrik Lippestad, som scoret to av målene i Nærbø-kampen. Deretter kom 1–1 av tidligere Vard-spiss Vetle Myhre noen minutter før pause, i det som var en jevnspilt omgang. Etter sidebyttet var det hjemmelaget som styrte matchen, og de gikk fortjent i ledelsen bare 10 minutter før slutt. Men tre minutter på overtid sørget Jan Inge Haringstad for 2–2 og et meget viktig Åkra-poeng.

– Ett av de beste lagene vi har møtt

Etter kampen mente Åkra-trener Karl-Oskar Emberland at uavgjort var godkjent for de mørkeblå.

– Ett poeng er greit i dag. Vi slipper inn et unødvendig mål, men de har mer å fare med. Riska er et av de beste lagene vi har møtt, de er robuste og vanskelig å spille mot, mener han.

Det vil være naturlig å tenke at Åkra ville ligge seg bakpå for å sikre seg ett poeng i en vanskelig bortekamp. Emberland avviser blankt at de brukte den taktikken torsdag kveld.

– Nei, nei, nei! Vi kan ikke tenke slik i 4. divisjon. Vi ønsket å vinne kampen ved å spille god fotball. Skal vi spille kynisk kan det bli stusslig framover, forteller han.

Tenker ikke på tabellsituasjonen

Status etter poengdeling i toppkampen er at Vardaneset fortsatt troner øverst, med ett poeng foran Åkra, dog en kamp mindre spilt enn Karmøy-laget. Karl-Oskar Emberland har ikke fokuset sitt på tabellen.

– Jeg tenker ikke på det, det er viktigere at vi ser bra ut og spiller god fotball. Vi har fremdeles mye å jobbe med, svarer han.

– Betyr det at du heller vil spille attraktiv fotball foran 3. divisjon neste sesong?

– Nei, det gjør jeg ikke. Men skal vi klare det må det være gøy å spille fotball, og derfor fokuserer jeg mer på å angripe med mange mann for å klare opprykk, sier Åkra-treneren.

Kampfakta:

Riska-Åkra 2–2 (1–1)

4. divisjon avdeling 2

Riska stadion

Mål: 0–1 Fredrik Lippestad (23), 1–1 Vetle Myhre (37), 2–1 Knut Magnus Haugland (81), 2–2 Jan Inge Haringstad (90)

Dommer: Einar Ragnvald Løyning, Eiger Fotballklubb

Børs

3 poeng: Elias Valderhaug

2 poeng: Jacob Rasmussen

1 poeng: Christian Alstad

Artikkeltags