Toppserien reduseres til ti lag

FÆRRE LAG: Fotballtinget vedtok å redusere eliteserien kvinner fra 12 til 10 lag. Her jubler LSK Kvinner etter fjorårets dobbelttriumf.

FÆRRE LAG: Fotballtinget vedtok å redusere eliteserien kvinner fra 12 til 10 lag. Her jubler LSK Kvinner etter fjorårets dobbelttriumf. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Toppserien i fotball for kvinner reduseres fra 12 til 10 lag fra sesongen 2020, og det innføres sluttspill. Det ble vedtatt på fotballtinget i Oslo lørdag.

DEL

FOTBALL: Forslaget om å redusere antall lag ble vedtatt med 186 mot 40 stemmer.

– Vi ønsker at norsk kvinne-fotball skal være blant de beste også i framtiden, og da er det nødvendig å ta i bruk kraftige virkemidler. Vi vil ha konkurransedyktige klubber på høyeste nivå internasjonalt, og Toppserien skal være en arena for utvikling av internasjonale spillere. Det skal være reell konkurranse i flere kamper, og vi skal løfte Toppserien og 1. divisjon som kommersielle produkter, forteller fotball- president Terje Svendsen i en pressemelding fra NFF.

Sluttspill

Det innebærer ikke bare at antall lag reduseres, men at det innføres sluttspill. Etter dobbel serie blir det sluttspill om seriemesterskapet mellom de fire beste, totalt seks runder der grunnserievinneren starter med seks poeng, toeren med fire og treeren med to.

De seks nederste i grunnserien spiller sammen med de to beste i 1. divisjons grunnserie enkel serie, og de to nederste må spille i 1. divisjon sesongen etter.

Lag nummer seks spiller kvalifisering om plass i toppserien mot vinneren av slutt- spillet i 1. divisjon. (NTB)

Artikkeltags