Viking-krisen vokser etter cupflausen mot EIK: – Vanskelig å forsvare en slik forestilling

Stian Sleveland (t.v), Bob Sumareh og Sverre L. Larsen jublet etter 1-0 målet til EIK under NM-kampen i fotball mellom EIK og Viking på Idrettsparken torsdag.

Stian Sleveland (t.v), Bob Sumareh og Sverre L. Larsen jublet etter 1-0 målet til EIK under NM-kampen i fotball mellom EIK og Viking på Idrettsparken torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bob Sumareh, som tidligere har Kopervik og Vard, slo Viking ut av cupens 2. runde da han og EIK vant 3-1 hjemme i Egersund.

DEL

FOTBALL: Viking trener Ian Burchnall var svært skuffet etter Stavanger-lagets dårlige prestasjon mot 2.-divisjonslaget, men avviste at de svake resultatene handler om motivasjon.

– Dette har ingenting med spillernes motivasjon å gjøre. Det handler om kvalitet, det handler om å kunne levere over tid. Vi har prestert bra i fire-fem kamper, men vi må bli mer stabile i prestasjonene. Dét klarer vi ikke nå, sa Viking-trener Burchnall til NTB etter kampslutt.

– Hva kan dere gjøre for å snu dette?

– Trene, bli bedre, jobbe hardt. Kanskje alle må se seg skikkelig i speilet. Det er vanskelig for meg å forsvare en slik forestilling, svarte engelskmannen.

EIK-spiller Sverre Larshus Larsen var naturlig nok storfornøyd etter å ha tatt Vikings skalp.

– Det var «jækla» gøy. Det er alltid kjekt å slå Viking. Vi visste at vi kunne slå dem, spesielt i den situasjonen Viking er inne i. Vi visste at Viking hadde alt å tape, mens vi hadde alt å vinne, sa Larsen til NTB.

Roser innsatsen

– Vi hadde en vanvittig innsats i dag, alle mann. Nå vil vi komme lengst mulig i cupen, så vi ønsker oss ikke nødvendigvis et nytt elitelag i neste runde, la Larsen til.

Viking har fått en skrekkelig start på årets sesong. Stavanger-laget er tabelljumbo i Eliteserien, men torsdag kom også en cupnedtur.

Bob Sumareh hjemmelaget i føringen etter 18 minutters spill i Egersund. Han var sikker alene mot Vikings unge keeper Amund Wichne.

Etter 34 minutter ble oppgaven enda tyngre for gjestene, da Hassan Usman Sale felte Sumareh og ble utvist. Mathias Bringaker ga imidlertid laget fra Eliteserien nytt håp etter 50 minutters spill. Spisstalentet utnyttet en keepertabbe og brakte balanse i regnskapet.

Lykken var imidlertid kortvarig for bortelaget. Etter en drøy time sto det 2–1 i målprotokollen. Wichne bokset et innlegg fra høyre ut, men like utenfor boksen lå Chris Sleveland og ventet på nedfallsfrukten. EIK-spilleren plasserte ballen lavt ned i venstre hjørne.

Larsen-mål

Viking-trener Ian Burchnall kastet innpå profilen Samuel Adegbenro i 2. omgang, i tillegg til Patrick Pedersen og Rasmus Martinsen, men ingen av dem maktet å hjelpe de mørkeblå til å unngå en pinlig exit.

Kaptein André Danielsen fikk en gyllen mulighet i god frisparkposisjon et stykke ut i 2. omgang, men forsøket hans gikk svakt over. Bob Sumareh kunne ha økt EIKs ledelse kvarteret før slutt, men gambierens forsøk traff tverrliggeren.

På tampen prøvde bortelaget desperat å utligne, men uten hell. Patrick Pedersen fikk muligheten fra skrått hold i sluttminuttene, men danskens avslutning gikk utenfor. I stedet sendte Sverre Larshus Larsen Egersund opp i 3-1 på overtid. Det ble også sluttresultatet.

I Asker vant Stabæk oppskriftsmessig 5–0. Sindre Mauritz-Hansen scoret hattrick i oppgjøret, mens Luc Kassi og Alex Tchuimeni-Nimely sørget for bæringenes øvrige mål i oppgjøret. I de øvrige cupkampene torsdag vant Kongsvinger 1-0 borte mot Nybergsund, mens Notodden slo Arendal 2-1 

Artikkeltags