Fotballandslagets reise til Romania og Østerrike utsatt etter møte med Helsedirektoratet

Oslo 20201114. 
Medieansvarlig Svein Graff og Martin Ødegaard utenfor hotellet på Storo, på vei til bussen med Norges herrelandslag i fotball, som reiser til Romania lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Oslo 20201114. Medieansvarlig Svein Graff og Martin Ødegaard utenfor hotellet på Storo, på vei til bussen med Norges herrelandslag i fotball, som reiser til Romania lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto:

Av
DEL

Det uklart hva som skjer med Norges kamper mot Romania og Østerrike. Helsedirektoratet mener landslagets reise utfordrer bestemmelsene i den norske forskriften.

Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding. Helsedirektoratet kom med sin innvending under et møte lørdag formiddag.

«NFFs vurdering er at forskriften ikke har tatt høyde for situasjoner som denne og konsekvensene av å ikke stille til kamp er veldig store for hele norsk fotball. NFF sender derfor en skriftlig søknad til Helsedepartementet», skriver forbundet.

– Når Helsedirektoratet setter foten ned, har vi bedt troppen bli igjen i Norge inntil vi får en ny vurdering. Vi har norsk lovverk på en side som vi tolker ulikt. Reiser vi ikke, bryter vi det europeiske fellesskapet vi er en del av, sier fotballpresident Terje Svendsen.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken