Hvor mange har du tenkt å ødelegge dagen for i dag?

Trine Styve Varlo, journalist

Trine Styve Varlo, journalist

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DagenHei surpomp, hvor mange har du tenkt å ødelegge dagen for i dag? Vet du hva som skjer når du viser vrangsiden til verden og verken hilser, smiler eller takker? For ikke å snakke om når du later som om du ikke kjenner meg fordi du ikke klarer anstrengelsen med å se meg inn i øynene og ytre et «hei» i forbifarten?

Et smil kan løfte dagen for oss alle, mens opplagret surskap kan skitne til en ellers fin dag. Sånn er det bare. Derfor bør du lære barna dine å hilse på folk og å takke når de får noe. Du gjør verden litt bedre da.

Når passasjerene på bussene i England høflig sier takk for turen til sjåføren i det de går av bussen, smiler jeg. I alle fall innvendig. Jo da, de har betalt for turen, og det er slett ikke sikkert at de har fått sitte eller at bussen var skinnende ren den dagen, men de takker uansett.

Fordi de lever i et samfunn hvor høfligheten er litt av limet mellom mennesker: Slik gjør vi det her hos oss, liksom. Eller; «Dette er en av reglene du forventes å kjenne til og forholde deg til når du oppholder deg i det landet.

Psykologene har slått fast at smil smitter.

Så sender du et av gårde er sjansene for at du får et tilbake stor. Og det er ikke farlig å smile til fremmede heller i landet Norge. Bare prøv, mange trenger smilet ditt – og småpraten din også, om du har mer på lager ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags