Jeg er en moderne mann. Jeg forventer effektivitet.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SkråblikkJeg er en moderne mann. Jeg forventer effektivitet. Derfor kjøpte jeg meg en slik smart høyttaler som hele tiden lytter etter mine kommandoer og vil gjøre som jeg sier. «OK, Google, hvordan blir været i dag?» spør jeg. Dingsen svarer: «På Torvastad blir det i dag ...» Fine greier.

Jeg tumler i vei med oppsettet, kobler til strømmekontoer og andre dingser. Ikke helt smertefritt, men jeg er kommet dit at jeg kan sitte i sofaen og si «Hei, Google, vis 'Narcos Mexico'», og så skrur fjernsynet seg på og tv-serien begynner å strømme fra der jeg avsluttet sist. Smart!

Men dette er da framsiden av medaljen. Like ofte er svaret: «Jeg forstår ikke dette ennå».

Arhg!

«OK, Google, spill en sang av The Smashing Pumpkins». «Spiller 'Sangen om Smashing Pumpkins' på Spotify,» svarer dingsen.

Arhg!

Men det er humor, også. Si «OK, BooBoo,» (ja, det funker) «fortell en vits.» Da får du svar, som «Vet du hvordan biene vet at honningen er god? De tar stikkprøver.»

Ja ja. Det er en start, og duppeditten er faktisk litt smart. Samtidig føler man seg selv alt annet enn smart når man prater høyt og tydelig i et tomt rom, gjentatte ganger, til en boks som på varierende måter svarer like høyt og tydelig at den ikke forstår. Da er det like før jeg venter at dingsen skal begynne å lage smoothie. Eller spille «On the Floor».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags