KARMØY: Odd Ståle Gjertsen, primus motor for blomsterfesten til Frelsesarmeen i Kopervik, synes festen er blitt en fin tradisjon.

Onsdag 7. november er det klart for jubileumsfest.

Gjertsen jobbet i mange år som major i Frelsesarmeen. Han begynte som 18-åring i tjenesten i Frelsesarmeen som assistent, og i 1961 gikk han på Frelsesarmeen offisersskole i Oslo. Gjertsen flyttet tilbake til hjembyen Kopervik i 2006. Han startet med blomsterfestene mens han bodde i Stavanger. Han jobbet i 30 år som major, og var da på forskjellige plasser i Norge.

– Du blir sendt dit Frelsesarmeen ønsker du skal jobbe. Jeg er blitt godt kjent i store deler av landet og med mange flotte mennesker, sier Gjertsen.

Han har også jobbet innen helsesektoren i Stavanger.

I hjembyen Kopervik er det den store blomsterfesten som er blitt hans hjertebarn.

I starten ble festen holdt i lokalene til Frelsesarmeen. Der ble det plassmangel. De siste årene har festen blitt holdt på Kopervik videregående skole.

Ca. 500 har de siste årene kommet for å støtte Frelsesarmeens arbeid – med håp om å vinne noe fra det store blomsterhavet.

– Dette er blitt en fin tradisjon. Nytt i år er at Mandskoret av 1914 fra Haugesund med sin nye dirigent Ole Morten Velde fra Avaldsnes, skal synge.