Friluftshuset ligger bare en kort tur fra parkeringsplassen på Stemmen.

Du følger vegen innover i Djupadalen, du kan velge både den vegen som ligger langs Eivindsvatnet, eller den vegen som ligger litt lengre opp fra vannet.

Ved enden av vannet, der de to vegen møtes, tar du til venstre, og følger denne vegen til du kommer til Friluftshuset. Ved vegskille holder du til høyre. Da vil du se det rødmalte huset. På vegen opp passerer du en stor rododendron.

Friluftshuset var tidligere et beboelseshus, som i seinere tid ble overtatt av Haugesund kommune. Haugesund Turistforening disponerer huset og eiendommen, og bruker stedet i forbindelse med flere arrangement.

På høsten arrangeres hvert år Friluftslivet Dag, og da har Barnas Turlag mange aktiviteter for barn der oppe. Dessverre blir det ikke arrangert Friluftslivet Dag i 2020 grunnet korona. Det vil være et DNTSjekkUT-punkt her i hele september.

Av andre faste arrangement på dette stedet er Friluftsliv for alle – hele året. Ca 20 onsdager gjennom hele året samles vi til aktiviteter rettet mot mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.

Da er det aktiviteter som turgåing, natursti, boccia, vedarbeid og noen ganger kanopadling på Eivindsvatnet, som står på programmet. Etter endt aktivitet er det kaffe og mat, laget over bålet.

Noen mandager arrangeres det også turen Helse i hvert steg, med utgangspunkt fra dette stedet. Turen starter fra Stemmen, og ender opp ved Friluftshuset. Etter tur er det mat og kaffe laget over bålet.

Det er mange barnefamilier som tar turen hit. Her er det god boltreplass rundt huset, og det er en fin tur herfra til Klatrejungelen som ligger lenger inn i skogen. Fra Friluftshuset går du stien som fortsetter der vegen slutter, holder til venstre og følger trasèen inn i skogen. Når terrenget heller nedover vil du se klatrejungelen.

Turfakta

VARIGHET: Gangtid 15 minutter fram til plassen.

TILKOMST: Skjoldavegen til Djupadalen/Eivindsvatnet.

PARKERING: Parkeringsplass sør for Stemmen.

MARKERING/SKILTING: Umerket, tydelig veg