HAUGESUND: Samtidig er det sikret en kvinne på topp ved at også Natalia Kondarewicz er satt som nummer to på prioritert plass. På tredjeplass finner vi Elisabeth Emberland.

Det betyr at Haugesund KrF får nye fjes i bystyret i Haugesund.

Takket nei til listeplass

KrF har hatt en spennende høst og vinter, noe som kunne merkes da listen skulle lages, ifølge lokallaget.

Noen har valgt å takke nei til plass på lista etter partiets veivalg og nominasjonsmøtet har gitt partiet litt lengre tid til å finne flere kandidater enn de 16 som nå er presentert.

– Vi innrømmer at det har vært friske tak i KrF-leiren og at det ser ut som om veivalget som ble tatt falt uheldig ut for flere som var på vei inn i KrF-politikken i Haugesund. Men sånn er livet, vi som nå står på lista satser for fullt framover, sier Tom Landås.

– Dette blir spennende, med dyktige, friske og nye kandidater på lista vår, mener han.

KrF Haugesund går frimodig til valg og håper på stor støtte fra befolkningen med tanke på det partiet har vært med på å skape i Haugesund de siste årene.

– Vi har bidratt i koalisjonen med en ansvarlig styring og fått orden på økonomien og utviklet byen vår videre, sier Landås.

Flere kvinner

Det er flere kvinner enn menn på KrF-lista. Kandidatene har spennende bakgrunn både med utdanning og nasjonalitet, mener Landås.

Natalia Kondarewicz er 40 år, utdannet siviløkonom (Executive MBA diplom). Hun flyttet fra Polen for 5,5 år siden og har 18 års jobberfaring fra forskjellige stillinger og bransjer. Nå jobber Kondarewicz som førstekonsulent i NAV og er medeier og regnskapsfører i to små aksjeselskap. I tillegg er hun medlem i Integreringsrådet.

Elisabeth Emberland er 34 år og utdannet ved NTNU, master i Psykologi, og jobber som TIBIR/BASEN og COS koordinator i Haugesund kommune.

Tirsdag kveld var det årsmøte i Haugesund KrF hvor Tom Landås ble gjenvalgt som lokallagsleder.