KARMØY: Politiet melder at ulykken skal ha skjedd på Vestre Karmøyveg, noen kilometer vest for rundkjøringen inn til Kopervik.

– Totalt har tre personer vært involvert i ulykken. To av dem har moderate skader, den tredje skal være alvorlig skadet. Men dette er altså vurderinger som er gjort på stedet, forteller operasjonsleder Victor Finne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Haugesunds Avis.

Ulykken skjedde altså på Vestre Karmøyveg, i Brekkesvingen. Trafikken er nå stengt i området.

– Trafikken står fortsatt og blir nå omdirigert. Det er uklart hvor lenge veien blir stengt, sier Fenne-Jensen.

Operasjonslederen legger til at politiet er i ferd med å avhøre vitner til ulykken.

– Flere vitner til det som har skjedd har henvendt seg til politiet, forteller Fenne-Jensen.

Meldingen kom klokken 14.55.

En luftambulanse er sendt til stede.

Klokka 16.20 forteller trafikkoperatør Monica Øksengård hos Vegtrafikksentralen Vest at det fortsatt er uklart hvor lenge trafikken blir omdirigert.

– Vi har folk på stedet som leder trafikk forbi via Revurvegen. Dette gjelder kun mindre kjøretøy. Veien er for trang for store kjøretøy, så de må i stedet kjøre Austre Karmøyveg, forklarer hun.

Det er de som kjører sørover som har omkjøring via Revurvegen. De som skal i nordlig retning kjører forbi via Øvre Eidevegen. Det meldes om lange køer, både i nordgående- og sørgående retning for ulykkesstedet.

– Fører av den ene bilen, ble fløyet til SUS med luftambulansen. De to andre, som satt i den andre bilen, er tilsett av ambulanse/lege og har mindre skader. Bilberger er nå bestilt, og veien vil forbli stengt fram til bilene er hentet, oppdaterer Sør-Vest politidistrikt på Twitter like før klokka halv fem.

Like før klokka 17.30 forteller innsatsleder Terje Heldal til Haugesunds Avis’ frilansfotograf Jostein Viestad på ulykkesstedet at politiet fortsetter med vitneavhør for å få kartlagt hva som er årsaken til ulykken.

– Vi kan ennå ikke slå fast noe, men ting tyder på at en av bilene har kommet i motsatt kjørefelt og at det dermed har oppstått en kollisjon, forteller han.

Like etter klokka 18 melder Sør-Vest politidistrikt at veien er åpen for trafikk igjen.

– Fører som ble fløyet til SUS, er siktet for ruskjøring, skriver de på Twitter.