TYSVÆR: Klokken 12.20 torsdag falt høyspentstrømmen ut ved prosessanlegget på Kårstø.

– Anlegget kan ikke driftes uten strøm, og det ble iverksatt nedstenging av anlegget, opplyser kommunikasjonsdirektør Randi Viksund i Gassco.

Klokken 15.30 er strømmen tilbake, og oppstarten er under planlegging. Når normale leveranser er i gang igjen, er imidlertid ikke kjent for oss foreløpig.

Gasscos oversikt over gassfelt og prosessanlegg viser at strømbruddet og nedstengingen påvirker leveransene fra Kårstø. Til markedet opplyses det at omfanget av konsekvensene er usikre. Det samme gjelder varigheten.

Også fra Oseberg og Kollsnes er en liten del av leveringskapasiteten utilgjengelig torsdag ettermiddag, men det skyldes andre ikke-planlagte hendelser. (Tidligere koblet vi disse hendelsene til Kårstø-strømbruddet; det var feil.)

Fra Kårstø er om lag en tredel av leveringskapasiteten utilgjengelig, viser Gasscos markedsportal klokken 15.40 torsdag.

Equinor bekreftet tidligere til Reuters at produksjonen fra Johan Sverdrup-feltet ble stengt torsdag på grunn av strømbrudd på land.

– Det har vært nede siden cirka klokka 12. Produksjonen ble stanset på grunn av en svikt i kraftforsyningen fra land, bekreftet pressetalsmann i Equinor, Ola Morten Aanestad, til Dagbladet.

Randi Viksund opplyser at dette skyldes den samme hendelsen med strømforsyningen. Begge får strøm via Haugsneset på Kårstø.

Saken oppdateres