KARMØY: Lørdag var hun en av 1500 publikummere som hadde byttet ut ”Skal vi danse” og den obligatoriske tacoen til fordel for potent live-musikk, levert fra Havnascenen – i et oppvarmet telt - i Kopervik sentrum. Med andre ord Oktober Rock 2014.

- Hva trekker her?

- Dum Dum Boys, kommer det kontant fra Angelund.

- Har vokst opp med bandet; det har vært det store norske. Jeg har ikke sett dem før, så dette blir første gang.

Sara Bore kjenner også godt til Dum Dum Boys, men avkrefter at det er derfor hun befinner seg på Oktober Rock.

SE BILDESERIEN VÅR FRA OKTOBERROCK

- Ble ringt opp av søsteren min og spurt om jeg kunne jobbe i baren, smiler hun.

- Forventninger til kvelden?

- Har jo vært her utenom jobb før , og forventer god musikk og masse liv.

Med et hardtslående og vitalt program, som i tillegg til nevnte Dum Dum Boys, besto av coverbandet Alto Voltaggio, og de lokale up and coming-artistene Yuma Sun og Kindred Fever, lå alt til rette for en real rock and roll-aften.

Se bildealbum her

På fellesturné

Karmøy er hjemmebane for Kindred Fever. Hva tenker vokalist og gitarist Jarle Langåker om det, lurer vi på, etter at duoen har gått av scenen.

-    Det var kjekt. Var veldig spent i forkant. Tror Linn Sofie (Hagen Olsen, trommeslager og trompetist, jour. anm.) syntes det var litt spesielt. Hun er fra Kopervik, og det var masse kjentfolk i salen.

Kindred Fever er på en omfattende turnè, som begynte på Folken i Stavanger torsdag, sammen med Yuma Sun. De to bandene deler scene på elleve spillejobber i hele Sør-Norge.

Det var Yuma Sun som tok det første skrittet. Begge bandene er jo fra Karmøy. Poenget er å dra hverandre opp, og introdusere hverandre for nye folk. Og på lørdag stoppet fellesturnéen i Kopervik, og Oktober Rock.

- Et kult tiltak. Er vel det eneste store som skjer på Karmøy med rock i fokus. Og du kan jo bare gå rett hjem og legge deg etterpå; du bor jo borti veien her, sier Langåker smilende til bandkollega Linn Sofie Hagen Olsen som går forbi.

- Vi er veldig takknemlige for å være på hjemmebane. Og Ståle er jo en kjempekar!

Evaluering

Ståle, med etternavn Roness, er festivalsjef for Oktober Rock, som i år arrangeres for åttende gang. Gjennomføringen av årets utgave festivalen oppsummerer Roness som ”kjempebra”.

- Ja, det var god stemning og teknisk godt gjennomført. Alle artistene var svært fornøyde. Tilbakemeldingen fra Dum Dum Boys var at ”dette kommer vi til å huske lenge”, forteller festivalsjefen søndag formiddag.

Når det gjelder de to lokale bandene, Yuma Sun og Kindred Fever, er Roness full av lovord.

- Vi hadde jo ikke hatt dem med, om de ikke hadde vært gode nok. De leverte begge på et høyt nivå.

Godord om årets festival til tross; Ståle Roness vil ikke allerede nå gå ut og love noen ny Oktober Rock til neste år.

- Det blir tøffere og tøffere å arrangere konsert. Vi har plass til 2000 publikummere. Å treffe med et band som trekker fullt hus, er en utfordring. Jeg kommer ikke på noen norske band som kan trekke mer enn Dum Dum Boys. Må ta en evaluering av årets festival. Så det er for tidlig å si om det blir festival til neste år. Er avhengig av at vi tør å ta sjansen økonomisk.

LES OGSÅ: