HAUGESUND: Vaktsjef Britt Jorunn Løvereide kunne telle tre personer i arresten natt til den siste søndagen i 2019. To av dem, en mann og en kvinne, var der til såkalt tørk. De var så beruset at de ikke kunne ta vare på seg selv.

- Han siste, mann i 50-årene fra Stord, ble bedt om å forlate et utested på Stord, men nektet det. Da patruljen vår kom fram til stedet, eskalerte det. Han utøvde vold mot offentlig tjenestemann, ble pågrepet og satt i arrest her i Haugesund. Han vil bli avhørt senere i dag, forteller Løvereide.

– Slo han?

– Ja, det var slag, sier Løvereide, og legger til at det ikke var snakk om noe stort skadeomfang.

To andre mennesker havnet også i politiloggen etter inntak av rus. Men de var så ruset at det var helsevesenet som måtte ta hånd om dem.

– Først en kvinne på et utested i Haugesund i 03-tiden. Der var det muligens snakk om en GHB-overdose. Senere, klokken 06.17, var det en mann i slutten av 20-årene som først framsto som bevisstløs på en bensinstasjon i Karmsundgata, men etter hvert utagerende og hissig. Ambulanse ble tilkalt, og han ble overtatt av helsevesenet, forteller Løvereide.

Vaktsjefen trekker også fram en episode i Ytre Leirvik på Stord lørdag kveld.

– I en vertikaldelt tomannsbolig var det ungdomsfest i den ene. Den voksne mannen i nabohuset gikk bort og ba dem om å dempe seg. Reaksjonen følte han som truende. Ungdommer skal ha fulgt etter han da han gikk hjem igjen. Politiet rykket ut. Da var det rolig, og den ansvarlige for festen hadde forlatt huset. Naboen ønsker ikke anmelde, sier Løvereide.