Gå til sidens hovedinnhold

Gir ny wow-opplevelse på Åkrasanden

Artikkelen er over 2 år gammel

I juni får Åkrasanden en ny attraksjon.

KARMØY: Førstkommende mandag lanserer Karmøy kommune og Friluftsrådet Vest en tilleggsattraksjon på Åkrasanden, i form av et kunstverk.

– Gjennom det dialogiske kunstverket «Tid» av Kirsten Vikingstad Storesund vil den nye tilrettelagte Rabinowitz-plassen hedre verdensborgeren Moritz Rabinowitz og tilføre en ny wow-opplevelse i det fantastiske naturlandskapet Åkrasanden, står det i pressemeldingen fra Karmøy kommune.

Det er søndag 2. juni, under Blått Flagg-sesongåpningen, at åpningen av kunstverket vil skje.

 

Den 30 år gamle kunstneren er for øvrig en av tre som står bak Formbar Glassverksted i Kirkegata i Haugesund, der de blant annet har gjort stor suksess med Åkra-kula og 2017-nissen til Formbar som hadde sand fra nettopp Åkrasanden kapslet inn i glasskroppen.

Les også

De har solgt 1.200 nisser på ei uke

– Ny dimensjon

Nå er det kunstverket «Tid» som ifølge pressemeldingen vil tilføre en ny dimensjon i å besøke Åkrasanden i tillegg til natur og friluftsopplevelsen som så mange benytter seg av, både innbyggere og besøkende fra fjern og nær, og i alle årstider.

– Rabinowitzplassen skal invitere til refleksjon, der en skuer ut over langstrakt hav med kunstinstallasjonen som spiller på omgivelsene, beskrives det i pressemeldingen.

 

Der forklares også hvorfor plassen har fått sitt navn. Kommunen og Friluftsrådet synes det er viktig å sette pris på Rabinowitz sitt samfunnsengasjement for allmennheten sine rettigheter til strand og friluftsliv på Åkrasanden med å etablere «Rabinowitzplassen» med kunstverket «Tid». 

– Den polske immigranten Moritz Rabinowitz (1887–1942) har satt dype spor etter seg i regionen; som forretningsmann, samfunnsdebattant og jøde. Rabinowitz var en lokalpatriot som ville det beste for sine ansatte. Han likte seg godt på Åkrasanden og tok gjerne med kollegaer hit. Dette området ga han videre til Haugesund Byselskap til fri benyttelse som rekreasjonssted, skriver reiselivsrådgiver Camilla Vandvik i Karmøy kommune.

Kommentarer til denne saken