HAUGESUND: Han startet karrieren sin i Østensjø-rederiene som kaptein på rederiets supplyskip. Fredag ble Johan Rokstad , som er født i 1948, pensjonist etter 40 år i samme bedrift.

– Dette er en planlagt avgang fra selskapet, forteller Rokstad i pressemeldingen som Østensjø Rederi har sendt ut.

I atten av de 40 årene – fra 1998 til 2016 – har han vært selskapets administrerende direktør. De siste årene har han jobbet blant annet med hotellskipet Edda Fides og vært administrerende direktør i Edda Accommodation, som ble skilt ut som eget selskap for tre år siden.

– Særlig stolt av Edda Fides

– Jeg er takknemlig for den reisen jeg har vært en del av, og arbeidet vi alle har gjort sammen for å gjøre Østensjø rederiene til en ledende leverandør av maritime tjenester. Eier Johannes Østensjø har gjort det mulig for oss å satse på innovasjon og bygge nye konsepter. Særlig stolt er jeg av eventyret med Edda Fides og konseptet Edda Accomodation, sier Rokstad.

Nå overføres administrerende direktør-rollen for selskapet til Kenneth Walland, som er administrerende direktør i Østensjø Rederi.

Det ser Walland fram til.

– Johan Rokstad har hatt stor betydning for den solide utviklingen i rederiet og kan ta mye av æren for den posisjonen rederiet har i dag. Jeg ser fram til å fortsette å bygge på eventyret med Edda Fides og Edda Accommodation sammen med dyktige kollegaer og ønsker Rokstad lykke til i den nye tilværelsen, sier Walland i pressemeldingen.

For en måned siden ble det klart at Rokstad overtar styreledervervet i Karmsund Havn. Der har han vært styremedlem siden 2012.