FOTBALL: 3. divisjonslaget Djerv 1919 hadde ingen problemer med å ekspedere 4. divisjonslaget Riska i 2. kvalifiseringsrunde på Djervbanen lørdag. Til slutt sto det hele 8–0. Og det kunne fort vært mer.

Mathias Kjær Eike satte inn 1–0 før pause. I 2. omgang rant det inn. Sander Fenstad (2), Sindre S. Hevrøy (2), Thor Ødegård, Andreas Støle-Hansen og et selvmål ble notert i målprotokollen.

SE 8-0-SEIEREN I OPPTAK HER

For angriper Fenstad og høyreback Ødegård er det første sesongen på A-laget til Djerv 1919 etter flere år i FKH-systemet. Forrige sesong var den siste som juniorer. Og uten tilbud fra FKH, ble Djerv 1919 neste stopp for de to tysværbuene. Ødegård er opprinnelig Skjold-gutt. Fenstad startet karrieren i Stegaberg, før han spilte noen sesonger på ungdomslag i Djerv 1919.

– Det hadde vært kjekt og rart

– Vi har fortsatt en drøm om å bli gode nok for FKH. Noen ganger må du ta en annen vei, sier Fenstad og Ødegård etter oppvisningen på Djervbanen.

Nå håper de Norges Fotballforbund setter Djerv 1919 opp mot FKH i første ordinære runde. Det vil gi lav odds. Og en aldri så liten fotballfest i Haugesund.

– Det hadde selvfølgelig vært veldig kjekt. Og litt rart. Vi kjenner jo mange av FKH-spillerne, spesielt de unge. Ikke minst Vegard (Solheim) som også er fra Tysvær. Han kjenner vi veldig godt. Og så er det jo alltid gøy å møte gode lag. Ja, vi håper på FKH, sier Fenstad og Ødegård.

De var fornøyde med det som etter hvert ble en underholdende målfest på Djervbanen. En kamp som ble sendt direkte på h-avis.no.,

– Vi brøt Riska ned i en 1. omgang som var litt hakkete. I pausen fikk vi beskjed om å slippe oss mer løs i 2. omgang. Da løsnet det skikkelig, smiler de to ferske «gulgyttane».

Djerv 1919 har sett solide ut i de to kvalifiseringskampene til NM. Først 4–1 borte mot Nord. Så hele 8–0 mot Riska.

– Vi trives veldig godt i klubben, og vi har troen på en god sesong, sier de to tysværbuene.

Neste lørdag møter de Vard til generalprøve på Djervbanen.

Et Vard-lag som spilte 4–4 i en treningskamp mot 3. divisjonslaget Os i Storhall Karmøy lørdag. Dion Osdautaj (2), Preben Fauskanger og Andreas Endresen scoret for Vard, som ledet 3–0 etter en halvtime. Så sprakk det litt bakover. Os ledet faktisk 4–3 en stund.

Stord slo Åkra

I de to andre lokale oppgjørene i 2. kvalifiseringsrunde til NM vant Stord 1–0 over Åkra, mens Bremnes tapte 1–2 hjemme mot Frøya, som nå ledes av tidligere Bremnes-trener Geirmund Brendesæter.

Roger B. Ekeland scoret vinnermålet for Stord, mens Erlend Meling Nesse scoret trøstemålet for Bremnes.

1. runde i NM spilles 24. mai.

Djerv 1919 stilte med dette laget mot Riska (4-3-3): Vetle Worre Bråtveit – Thor Ødegård, Tolleiv Helgesen (Robin Gard fra 82), Krystian Kujawa, Andreas Støle-Hansen – Tom Undheim, Thomas Horneland (Kasper Mokleiv-Johnsen fra 77), Mathias Kjær Eikje – Sander Fenstad (André Solstrand fra 77), Eirik Baugstø (Sindre S. Hevrøy fra 60), Eirik Viland Andersen (Ole Milje Nesheim fra 77)

PS! Nykommeren Martin Pedersen, som scoret tre mål mot Nord i forrige runde, var ikke tilgjengelig til denne kampen.