Gå til sidens hovedinnhold

Mange registrerer seg på #HAdugnad sitt hjelpeskjema

Artikkelen er over 5 år gammel

Fotballtrening, middagsbesøk og turer er noe av det folk ønsker å bidra med for asylsøkerne.

#HADUGNAD: Fra torsdag av har folk kunnet registrere hva de kan hjelpe asylsøkerne med på #HAdugnad sitt hjelpeskjema på h-avis.no.

Responsen fra folk som ønsker å bidra med sosiale aktiviteter er stor. Blant tilbudene er turer, fotballtrening, middagsbesøk og å vise fram lokale lekeplasser.

Blir kontaktet

Informasjonen som kommer inn deler #HAdugnad med Haugesund Røde Kors. De kan sammen med andre som organiserer det frivillige tilbudet videre benytte dette som en ressursbank.

– Vi har allerede kontaktet flere av dem som har meldt at de kan hjelpe til via #HAdugnad, forteller Astrid Ø. Røthing, flyktningguidekooridnator i Rogaland Røde Kors.

Allerede samme dag som folk begynte å registrere hva de kunne hjelpe med, tok Røde Kors kontakt med dem. Torsdag kveld var de med og delte ut klær og leker til asylsøkerne.

Også i dagene framover er det aktiviteter på gang, blant annet en omvisning i Haugesund sentrum tirsdag.

– Når vi er i kontakt med asylsøkerne dukker det opp ulike ting de har behov for. Noen er gravide og har behov for kontakt med jordmor, andre har praktiske behov som morsmelkerstatning, sier Røthing.

Noen av de frivillige blir også brukt som tolker, ikke alle asylsøkerne snakker engelsk.

– Det har kommet flere barn og familier enn vi først trodde. Lekene, sengene og klærne vi kom med torsdag ble veldig godt tatt imot, sier hun.

Mange har også meldt inn at de gjerne vil ta med dem som ønsker å spille fotball. Også denne aktiviteten legger Haugesund Røde Kors en plan for å få gjennomført.

Lars Sigvart Hop som huser asylsøkerne i Flotmyrgården i Haugesund og Parken Terrasse i Kopervik, sier det har vært en enorm respons, etter at de ba folk levere ting til BestMarin i kjelleretasjen i Flotmyrgården.

Klær til voksne

– Det var fullstendig kaos, men nå begynner vi å få kontroll. Vi trenger ikke flere barnesenger og leker, opplyser han.

Utstyr som blir til overs vil de sørge for kommer andre som trenger det til gode. Det Hop sier folk som vil hjelpe nå kan bidra med, er klær til voksne.

– Varme klær, men også fotballklær og sko er det behov for, sier han.

Fram til nå har asylsøkerne sovet på madrasser på gulvet, men nå er sengene på plass.

– De har brukt torsdagen og dagen i dag med å få skrudd dem sammen, sier Hop.

Fredag møtte flere frivillige organisasjoner NAV flyktning og HERO. På agendaen sto hvordan de skal organisere det frivillige arbeidet videre.

Kommentarer til denne saken