– Mange ønsker å hjelpe

Tar imot: Lars Sigvart Hop sier sosiale aktiviteter er noe av det asylsøkerne har behov for. Ønsker du å hjelpe med det kan du nå registrere det på Haugesunds Avis sine hjemmesider, så vil det bli videreformidlet til Haugesund Røde Kors.

Tar imot: Lars Sigvart Hop sier sosiale aktiviteter er noe av det asylsøkerne har behov for. Ønsker du å hjelpe med det kan du nå registrere det på Haugesunds Avis sine hjemmesider, så vil det bli videreformidlet til Haugesund Røde Kors. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Barnesenger, leker og sosiale aktiviteter er noe av det du kan bidra med for å hjelpe asylsøkerne.

DEL

#HADUGNAD: Siden det ble kjent at 180 asylsøkere skulle ankomme leilighetshotellene Flotmyrgården i Haugesund og Parken Terrasse i Kopervik, har henvendelsene til Røde Kors vært mange.

– Allerede mandag formiddag begynte folk å ringe og stikke innom for å høre hvordan de kan hjelpe, sier Astrid Ø. Røthing, som er flyktningguidekoordinator i Rogaland Røde Kors.

Støtter med boksalg

De tilbyr allerede mange aktiviteter for bosatte flyktninger, men vil også hjelpe dem som nå kommer som asylsøkere.

Mange av aktivitetene er rettet mot kvinner, barn og ungdom. For unge menn er det derimot færre aktivitetstilbud, forteller Røthing.

– De blir i større grad forsømt. Informasjonsbehovet hos dem alle er større enn vi tror, de trenger hjelp til å finne ut hvor ting er her i byen, sier Røthing.

Hun sier det å bli aktivisert er viktig.

– Det er negativt å bli sittende inne og vente. Sosiale tiltak som fisketur eller fotball kan være noe å tilby dem, foreslår hun.

Lars Sigvart Hop huser asylsøkerne i Haugesund og Kopervik.

– De er fornøyde, men etterspør såpe til å vaske klærne sine med og Wi-Fi-kode. Det skal vi hjelpe med, men vi ser at det vil bli behov for barnesenger for de minste barna (inkludert sengetøy, puter og madrass) og leker, sier han.

I påvente av køyesenger sover asylsøkerne nå på madrasser på gulvet. Det er 40 mindreårige og ca. ti av dem er under fire år. Kan folk hjelpe med senger og leker ber Hop om at det leveres til butikken i kjellerlokalene i Flotmyrgården, BestMarin. Men også sosiale aktiviteter mener Hop folk kan være med og bidra til.

– Mange vet ikke hvor de skal gå for å leke med barna. Andre kan nok tenke seg å spille fotball, da kan superundertøy være en ting å bidra med, sier han.

Til helgen arrangerer Lions Club Haugesund/Tonjer bruktbokmesse. Pengene som kommer inn dit vil gå til Haugesund Røde Kors sitt integreringsarbeid.

– De gjør en viktig jobb for samfunnet. Hvor mye folk handler vil avgjøre hvor mye vi kan gi til dette arbeidet, men vi regner med nærmere 50.000 kroner. Vi har fått inn mange nyere bøker, så det er mye å velge i, sier Harald Østensjø.

Send bidrag på nett

Ønsker du å hjelpe kan du nå registrere det du kan bidra med av sosiale aktiviteter på Haugesunds Avis sine nettsider.

Listen av bidrag som kommer inn vil bli videreformidlet til Haugesund Røde Kors, som organiserer arbeidet videre.

Artikkeltags