Barbeinte tips om kranser

Fargerik høst:  Hortensia-krans.

Fargerik høst: Hortensia-krans.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

AnmeldelseKranser og buketter fra Barbeinthagen
Forfattere: Kari Nygaard og Irene Jacobsen
Kagge Forlag

De to forfatterne ga ut hageboken Barbeinthagen i februar i år. Der brukte de blant annet egne erfaringer til å gi råd om hvordan du anlegger din egen drømmehage.

Nå har de tatt det samme konseptet et steg videre. I boken Kranser og buketter fra Barbeint-hagen viser de mange eksempler på hvordan du kan foredle blomstene, plantene og buskene fra hagen til kranser og buketter. At du lett kan finne naturmaterialer fra alle årstider som ingredienser til de fineste kranser og buketter. Det handler om å se muligheten i alt som er der ute, være kreativ og personlig.

Forfatterne: Kari Nygaard og Irene Jacobsen.

Forfatterne: Kari Nygaard og Irene Jacobsen.

Forfatterne har brukt alt fra greiner, kongler og mose som elementer i tillegg til alt det vakre av blomster og blader.

Med ståltråd, hyssing og hagesaks er du i gang, forteller de.

Akkurat nå er det høstfargene og det du finner på denne årstiden. Om en stund sankingen av vintergrønt til juleforberedelsene. Over nyttår lysten på å ta inn greiner av både frukttrær, magnolia, forsythia og sibirkornell, drive dem fram og lage en forsmak på våren.

Sånn er boken lagt opp, inndelt i årstider, med masse eksempler og gode bilder.

Da Haugesunds Avis laget en reportasje fra hagen til Kari Nygaard i høst, fortalte hun om mange fine stunder rundt kjøkkenøya sammen med familie og venner. Der de laget kranser og buketter.

Mange av disse er blitt med i boken.

Som den forrige boken er også denne bygd opp av flotte bilder og gode tips og forklaringer.

De to forfatterne ble kjent med hverandre gjennom sin felles interesse for hage for noen år siden. Irene Jacobsen bor i Sveio, Kari Nygaard nord i Haugesund.

Ute er det nye inne var forfatternes budskap til leserne da den forrige boken ble gitt ut.

I forordet til den skildret de hvordan de kom på navnet Barbeinthagen på følgende måte: «Husker du da du var barn? Du løp over plenen med nakne bein og tenkte ikke på hvorvidt den burde vært klippet eller hadde for mye mose. Oppslukt av leken brydde du deg ikke det fnugg om at hekken var overgrodd, og at løvetannen blomstret i staudebedet».

Et godt barndomsbilde.

Som med den forrige tok jeg den nye boken Kranser og buketter fra Barbeinthagen med meg inn i sofakroken. I surt vær ute, ble det kos inne med å bla gjennom den og stoppe ved ideer som også kan få bli til noe også i denne heimen.

Førstkommende lørdag lanserer de boka på Haugesund folkebibliotek.

Naturlig:  Krans av vintergrønne blader og kongler.

Naturlig: Krans av vintergrønne blader og kongler.

Artikkeltags