Hårreisende påstander og enda flere hårreisende konklusjoner i kommentaren til Roar Eskil Jacobsen. På vitenskapelig belegg må man vente lenge i denne kommentaren. De kommer som forventet aldri. De ikke-vaksinerte lever farlig?

Likevel er langt over halvparten av de innlagte i norske sykehus vaksinert og mange dør. Ja, man kan faktisk dø av Covid når man er vaksinert. Og det er ikke så sjelden som media vil ha oss til å tro. I Israel har smitten vært verre enn noensinne, landet er så godt som fullvaksinert. Og dette bare med Pfizer-vaksinen. Island som er også er fullvaksinert er nå rødt land. Man må i karantene når man reiser inn til Norge derfra.

“Nasjonale og lokale tiltak er ikke aktuelt” heter det i kommentaren av Roar Eskil Jakobsen. Har forfatteren fulgt litt med i media? I Trondheim har smitten økt så drastisk de siste ukene, så mye som aldri før til og med før vaksinering. Men “det er nok alle de uvaksinerte” heter det.

Alvor? Hvordan er det mulig nå da flesteparten er vaksinert, at den betydelig høyere smitte skulle forårsakes av kun 20-30 % av den uvaksinerte befolkningen i henhold til 100% uvaksinerte før vaksinering. Og til og med en del av de uvaksinerte er imune på grunn av gjennomgått sykdom. Her er det noe som ikke stemmer folkens!

Blir vi løyet til? Det må konstateres at mesteparten av opplysningene i denne kommentaren enten er feil eller villedende. Det heter “90 % av den norske befolkningen er vaksinert. De resterende 10% har en bedrøvet vintertid å vente.“ Helt utrolig feilinfomasjon! Riktig hadde vært: Litt under 90% av den norske befolkningen OVER 18 ÅR er vaksinert, det er en betydelig forskjell.

Hvorfor må han gi oss denne eklatante feilinformasjonen?! Ja, det koster samfunnet at uvaksinerte ligger på intensiven. Men for tiden ligger flere vaksinerte på intensiven, de koster oss også, og tenk, det har allerede kostet oss en del, da de ble vaksinert for mange hundre millioner kroner “UTEN AT DET HAR FUNGERT SÆRLIG GODT”.

Hvem betaler dette eller gjør opp for den friske helsearbeider og småbarnsmor som har dødd av vaksinen noen måneder tilbake?! Har vi glemt dette? Hvem gjør opp for alkoholister, rusmisbrukere, overvektige, couch-potatoes, uforsvarlige foreldre, bilsjåfører og folk som driver med ekstremsport? Skal vi i et sosial samfunn alle klage over kostnader disse forårsaker og nekter de sitt frie valg?! Er vi da fortsatt samfunnet vi er stolte av? Og vaksine-nektere som skal på respirator i utlandet (heldigvis ikke hos oss, her til lands har vi heldigvis peiling på hva en vaksine kan eller ikke kan prestere) og be legen i siste liten om vaksine for å høre: “Sorry, mate. Du er dessverre for seint ute.“

Kort beskjed til skribenten som falt for denne type propaganda: Når du må i respirator, har du verken tid til å snakke eller tenke klart, da holder du på å dø. Da er det knappest vaksine du tenker på, om du tenker på noe i det hele tatt i denne situasjonen. Sammenfatningsvis foreslår jeg at skribenten informerer seg bedre og inntar en litt mer menneskelig og demokratisk syn. Det er det vi har i Norge, et demokrati. Og det kan vi (enn så lenge) være stolte av.