Han husker det ikke selv, men FKH-veteranen har vært med på å slå PSV før

TROR NESTEN IKKE SINE EGNE ØRER: Her får Christian Grindheim vite av Haugesunds Avis at han faktisk har vunnet mot PSV før. - Å, ja, sier en litt glemsk og ikke minst overrasket Grindheim.

TROR NESTEN IKKE SINE EGNE ØRER: Her får Christian Grindheim vite av Haugesunds Avis at han faktisk har vunnet mot PSV før. - Å, ja, sier en litt glemsk og ikke minst overrasket Grindheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

FKHs ringrev Christian Grindheim om den gamle kroppen sin, tiden i Nederland, sjansene mot PSV – og framtiden.

DEL

FOTBALL: – Jeg tror ikke at jeg har vunnet der altså. Nå har jeg ikke ...

FKH-veteranen Christian Grindheim (36) tenker seg litt om.

– Du får gå og sjekke, men jeg lurer på om jeg kanskje har en uavgjort. Jeg vet ikke om jeg har vunnet mot PSV noen gang. Jeg har vunnet mot Ajax, det vet jeg, sier Grindheim.

Men når Haugesunds Avis sjekker statistikken, viser det seg at han faktisk har vært med på å slå det nederlandske storlaget PSV Eindhoven på Philips Stadion. Det skjedde 27. februar 2009, da Heerenveen vant 3–2 etter en straffescoring i siste spilleminutt.

Siden det er over ti år siden, får Grindheim nesten være unnskyldt for at han ikke husker det selv.

SE PSV – FKH DIREKTE PÅ H-AVIS.NO FRA 20.30 TORSDAG

– Toppen av karrieren min, men ...

Det er uansett noe å ta med seg når FKH-spilleren nå er på plass i Nederland igjen, der han altså spilte tre og en halv sesong i Heerenveen.

– Det var på toppen av karrieren min, sier Grindheim om da han ble solgt fra Vålerenga for 20 millioner kroner i 2008.

Midtbanesjefen var fast på laget fra skøytebyen – og på det norske landslaget.

– Sånn sett var det en god periode for meg, sier Grindheim, før han blir litt selvkritisk.

– Så klarte jeg ikke å ta steget hakket videre derifra. Det er jeg litt irritert på. Men da var jeg ikke god nok. Sånn er det bare. Det var sikkert det nivået jeg hadde inne.

STOLT SOM EN HANE: En elleve år yngre Christian Grindheim poserer med Heerenveen-drakten utenfor hjemmebanen i skøytebyen.

STOLT SOM EN HANE: En elleve år yngre Christian Grindheim poserer med Heerenveen-drakten utenfor hjemmebanen i skøytebyen. Foto:

Veteranen vet litt om hva som venter mot PSV i returkampen i Europaligaen.

– Det blir en tøff kamp, ingen tvil om det. PSV er spesielt gode på hjemmebane, det var de egentlig i hele fjor også. Det er et godt lag som var veldig nærme å vinne ligaen i fjor, så vi skal få kjørt oss. Men det blir gøy. Jeg tror vi kan overraske litt. De har 1–0 å gå på, og de er vel rimelig sikre på å gå videre. Det kan være en fordel for oss, sier Grindheim.

Han tror mye handler om marginer.

– Hadde vi hatt marginer i den første kampen, så hadde vi vunnet 1–0 istedenfor å tape 1–0. Europeisk fotball har blitt såpass jevnt nå at de fleste lag kan raske med seg et resultat her og der. Så må vi ha litt marginer med oss, sier Grindheim, som også er opptatt av at FKH tar bedre vare på dødballene sine enn i hjemmekampen.

– Får vi litt bedre løp og serv, så kan en av dem fort sitte.

– Må få meg fort opp på bena

Selv begynner han trolig på benken, etter å ha slitt med en skade de siste ukene.

– Det går bedre med meg, men det er vanskelig å si egentlig. Det er en ekkel skade, sier Grindheim.

Han forklarer at det har vært en strekk som har gjemt seg.

– Du har ikke sett den så godt på bildene. Du har sett at det er en liten strekk, men den har ikke villet slippe helt. Etter PSV (i forrige uke), ble jeg skikkelig stiv i muskelen. Derfor måtte jeg ta det med ro i helga, sier Grindheim om hvorfor han ikke var med i seriekampen mot Ranheim.

Midtbanespilleren ble skadet for en måned siden, da FKH spilte borte mot nord-irske Cliftonville på en dårlig kunstgressbane i Dublin.

– Det var mange kamper i den perioden. Vi var lite folk, og jeg spilte vel alt. Det ble ikke bedre av den banen, for det var der strekken først kom. Istedenfor å roe ned, spilte jeg tre dager etterpå mot Tromsø. På natta fikk jeg plutselig krampe. Så det er litt kroppens signal på at nå har det vært mye, sier han.

– Hvordan har det vært å gå glipp av de fleste europacupkampene?

– Nei, det er selvfølgelig litt kjedelig. Men nå tror jeg uansett om jeg hadde vært med eller ikke, så hadde det blitt rullering. Jeg håper at jeg er på gang snart, og så får vi se om jeg er klar til å være med på torsdag. Så har du helga også. Det kommer mange kamper, så nå gjelder det bare å få meg fort opp på bena igjen, sier Grindheim.

– Er det slik at du gjerne vil spille mot PSV?

– Jeg må ikke det. Jeg må være hundre prosent for å spille, og så må jeg danke ut noen av dem som har gjort det bra. Litt sånn er ståa. Når jeg er hundre prosent, så kan jeg være med å bidra mer enn de 20 minuttene mot PSV sist. Sett i ettertid, så var jeg ikke hundre prosent. Jeg følte det gikk greit, men jeg merker at jeg har litt å gå på. Så jeg håper ... Det går bedre for hver dag.

«SEHR GUT»: Christian Grindheim fikk 58 kamper i Heerenveen-drakten, ifølge sin egen Wikipedia-side. Siden har han vært innom FC København, Vålerenga - og nå FKH.

«SEHR GUT»: Christian Grindheim fikk 58 kamper i Heerenveen-drakten, ifølge sin egen Wikipedia-side. Siden har han vært innom FC København, Vålerenga - og nå FKH. Foto:

– Tror ikke jeg er en dum mann å ha

– Siden du hangler litt. Er det kroppen din som gir beskjed at du nærmer deg slutten?

– Nei, jeg tror bare det er kroppen som gir beskjed om at det ble litt for mange kamper på litt for kort tid, rett og slett. Jeg vet at jeg er 36 år, og at jeg trenger litt mer restitusjon når jeg bytter fra natur- til kunstgress. Det er der jeg virkelig får det, da blir jeg stiv. Jeg vet at alle andre også blir stive, men jeg bruker lenger tid på å restituere meg. I den perioden var det ikke tid til å restituere seg, da var det kamper hver tredje dag. Da får ikke kroppen nok hvile. Du føler deg gjerne «fresh», og det gjorde jeg etter Tromsø. Men så kommer det bare plutselig at kroppen gir beskjed, sier Grindheim.

– Hva skjer etter sesongen?

– Nei, først må jeg bare fullføre sesongen. Så er det godt mulig at FKH også bare tenker at nå vil vi satse yngre, det er helt greit. Jeg har ikke snakket med Jostein (Grindhaug), (Eirik) Opedal eller noen oppi der. Jeg sa før sesongen at vi får se hvordan det går, hvordan kroppen reagerer. Hvis de absolutt vil ha meg med videre etter sesongen, så får vi ta en prat da. Ifølge kontrakten min er dette min siste sesong, men du skal aldri ...

Han virker nesten å være på gli.

– Jeg ser mange rundt omkring som skriver ettårskontrakter videre. Jeg tror ikke jeg er en så dum mann å ha i en garderobe, med tanke på fartstid og at det er en ganske ung gruppe. Jeg sa egentlig til «Jos» i det første møtet jeg hadde med ham, at om du setter meg på benken og jeg ikke spiller ... Jeg skal spille fordi jeg er god nok. Det går helt fint at jeg sitter noen kamper på benken nå og backer opp de andre, det gjør meg ingenting. Hadde jeg vært 20 år, så hadde jeg sikkert vært dritforbannet. Men nå er jeg i den alderen at det går helt greit, sier Grindheim.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken