Takk for nå, HHK!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

HHK spiller i 2. divisjon neste sesong.

DEL

HÅNDBALL: Det er på det nærmeste garantert etter 31-21-tap mot Haslum borte lørdag kveld.

De fleste har sikkert innsett det for en stund siden – HHK spiller i 2. divisjon neste sesong. Det finnes et syltynt håp, men det er så tynt at det er nytteløst å tro på.

Lørdag tapte HHK igjen en kamp de måtte vinne. De hang med en stund, selv om de aldri ledet kampen. Det var det vertene fra Haslum som gjorde fra start til mål. HHK var to mål bak til pause, ett mål bak etter seks minutter av 2. omgang, fem mål bak da det gjensto ti minutter av kampen, og ti mål bak da kampen var over. Kun to ganger tidligere denne sesongen har HHK tapt med større sifre.

– Vondt å se på

–          Nå må vi nok innse at det er over. I de neste kampene handler det om å avslutte sesongen på en skikkelig måte. Det skylder vi oss selv, for det vi gjorde i siste del av kampen i dag var respektløst, sier HHK-trener Andreas Justesen.

Han følte seg maktesløs fra sidelinjen da HHK nok en gang kollapset.

–          Vi spiller en grei 1. omgang med god intensitet, men så faller vi sammen og når vi ramler da er det fritt fall, som et korthus. Da gjør det vondt å se på, sier dansken.

Det eneste lille positive han tar med seg hjem fra Haslum-kampen er innsatsen til Andreas Dalen.

–          Vi lånte Anders Dalen fra Avaldsnes i dag, og han gjorde en helhjertet innsats, sier Justesen.

Verdens tynneste teori

For dem som fortsatt våger å tro på det umulige så er situasjonen nå slik:

HHK kan maks få 13 poeng (dersom de vinner de siste fire kampene), og de MÅ få full uttelling i de siste kampene. I tillegg til full pott selv, er HHK avhengig av at de tre lagene nærmest dem på tabellen ikke henter med seg poeng i sine kamper. Haslum og Kristiansand har begge 10 poeng, og Follo som ligger på den siste trygge plassen har 12 poeng. Det betyr at dersom Follo, som møter Charlottenlund søndag, får to poeng til i løpet av sine fem siste kamper så er løpet uansett kjørt for HHK. Det kan med andre ord være over i morgen. Neste kamp for HHK er mot nettopp Follo, hjemme i Steinsvik Arena, neste søndag. Etter det venter tre av de fire beste lagene i divisjonen...

Kampfakta

Haslum – HHK (12–10)

1. divisjon menn

Steinsvik Arena

Utviklingen: 10 min: 4–1, 20 min: 5–4, 40 min: 17–16, 50 min: 23–18                                                                

Toppscorer HHK: Mads Møllenberg og Johnny Landberg 5 mål

Dommere: Jannicke Henriksen Kirkelund og Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: HHK 5X2 min., Haslum 3X2 min.

Artikkeltags