Karmøy har lange tradisjoner innen fiskeri og handel. Åkrehamn var kjent for sine mange og store sildefabrikker. Som både saltet, røkte og tørka silden. Fiskerinæringen sysselsatte mange og har vært med å utvikle Åkrehamn til den byen som historien beskriver.

Fiskeridagene er en festival midt i smørøyet av Åkra som er høyt verdsatt og svært populær blant patriotiske Åkra-buer. En festival som går over fire dager, med variert innhold av både underholdning, matboder, barneaktiviteter og god blanding av musikk for alle aldre.

Stemningen er i særklasse. Men det må sies at en som ikke er oppvokst med festivalen, kan oppleve arrangementet som en festival som har glemt sin historie. Fasinasjonen og det kulturære "sjokket" er et faktum når stort sett det man finner av mat på festivalområdet er kjøtt fra små-boder. Paradoksalt er fiskeridagene en festival med minimalt innhold av sjømat, sånn jeg ser det.

Jeg håper arrangementet framover vil være en festival som også i matveien vil sette mer søkelys på historien til Åkrehamn.

Jeg ser frem til å få kjøpe noe annet enn vårruller og grillspyd i fremtiden.

Ørjan Fjellkårstad
Tilflyttet Åkra-patriot