Festivaltid med Highasakite, Eidsvåg og mye annet

Festivalen: Highasakite er et av navnene du kan få med deg i Festidalen i helgen.

Festivalen: Highasakite er et av navnene du kan få med deg i Festidalen i helgen.

Store muligheter få med seg alt fra Highasakite til Bjørn Eidsvåg - og Raga Rockers denne helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«ANNABELLE COMES HOME»: For å hindre at Annabelle skaper mer fordervelse, låser demonologene Ed og Lorraine Warren henne inn i et rom i huset sitt. De plasserer henne «trygt» bak vigslet glass og får en prest til å velsigne den besatte dukken. Men marerittet gjenoppstår en natt når Annabelle vekker de onde åndene i rommet og alle peiler seg inn på et nytt mål: Warrens ti år gamle datter Judy og vennene hennes.

«YESTERDAY»: Låtskriveren Jack drømmer om sitt store gjennombrudd, men sliter med å finne sin egen stemme. En dag blir han truffet av en buss. Når han våkner opp har alle andre på kloden på mystisk vis glemt musikken til The Beatles fullstendig. Karrieren hans skyter rekordfart når han spiller låtene deres, og folk tror han har skrevet dem selv. En komedie som kombinerer musikken til The Beatles med romantikk og forviklinger.

«GOLIAT»: Når Roland skal i fengsel må den 17 år gamle sønnen Kimmie motvillig følge farens fotspor for å forsørge familien med to småsøsken og en ufør mor. De bor i en liten svensk industriby preget av fraflytting og arbeidsledighet. I løpet av de siste dagene med Roland til stede skal Kimmie sluses inn i den harde, kriminelle organisasjonen som omgir dem, Samtidig har han fått lærlingplass i en annen by.

«LAPUTA – HIMMELSLOTTET»: Dette er en actionfylt og modernistisk science fiction-fabel med referanser til Jonathan Swifts «Gullivers reiser». Den japanske animasjonsfilmen har flere scener med actionpreget vold og har partier med voldsomme effekter og faretruende situasjoner. Derfor får den 9-årsgrense.

KONSERTER

GJESTGJEVARGARDEN

Etne, lørdag: I Gjestgevargarden i Skånevik blir det minikonsert med Dagny Christophersen og Rune Rødne, sang og piano.

RIDDERSALEN BARONIET

Kvinnherad, fre: Håkon Kornstad Trio holder konsert i Riddersalen.Kornstad er en duktig saksofonist og har med seg habile musikere.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-GALLERI

Haugesund, fre og lørdag: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 gikk forrige helg. Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med 160 kunstnere fra hele verden og høy kvalitet. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Årets første sommerutstilling i Galleri Giga er med separatutstilling med Nico Widerberg som skal vises i juni og juli galleriet i Leirvik. Han viser maleri, bronseskulptur og grafikk.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Galleri G Guddal i Kvinnherad viser kunstverk av Frank Brunner. Han er en veletablert kunstner og jobber med det forbigående og stille øyeblikk i kunsten sin. Utstillingen står til og med 14. juli.

STUDIO 21

Karmøy, lør-søn: Lørdag er det åpning av utstilling med arbeider av Nico Widerberg i Studio 21 i Søragadå i Skudeneshavn. Utstillingens står til 14. juli.

SCENE

SOMMERREVY PÅ STORD Stord, lørdag: «Dei kortreiste på torget» heter årets sommerrevy på Stord. Den går i teltet på selve torget. Denne gang finner vi følgende på scenen: Grim Moberg, Arne Torget, Stian Tønder, Margrete Lund Skorpen og Åge Stokken; altså lokale og mindre lokale aktører. Revyen spilles fredag og lørdag i hele juni.

SOMMERREVY I FITJAR

Fitjar, lørdag: «Full fyr i teltet» heter årets sommerrevy i Fitjar. Med Ole Bergesen, Ole André Westerheim, Britt-Synnøve Johansen, Kristian Arntsen, Frank Robert Andreassen og gjesteartister. Dette er siste helg med sommerrevyene på Stordøya.

FESTIVALER

FEST I VEST

Stord, fre-lør: For fjerde gang byr stiftelsen Fest i Vest på festival i Sagvåg, Stord. Dette er programmet fredag: Skaar, Bjørn Eidsvåg, Kriminell Kunst, Tøfl. Lørdag spiller: Storm Weather Shanty Choir, Raga Rockers, Myhre's PPT, Chris Thompson & Mads Eriksen Band. Lørdag blir det blant annet sjørøvershow og andre aktiviteter.

FEST I VEST: Bjørn Eidsvåg er blant de mange artistene som  spiller i helgen i Sagvåg.

FEST I VEST: Bjørn Eidsvåg er blant de mange artistene som spiller i helgen i Sagvåg.

RAGA ROCKERS:  Klar for Fest i Vest lørdag.

RAGA ROCKERS: Klar for Fest i Vest lørdag.

FESTIDALEN

Kvinnherad, fre-lør: Highasakite, Miss Tati, Isák, Hit for hit, Moyka, Kriminell Kunst og Iris er alle klar for Festidalen i Kvinnherad. Festidalen har mange år bak seg og holder fanen høyt med nøkkelord som rock, fjell og kjærleik.

ARRANGEMENTER

BOKNADØGNET

Bokn, lørdag: Under Boknadøgnet skjer det mye på kaien og i Bokn Arena. Pakkers spiller, veteranskipet «Sandes» ankrer opp. Figuren «Kjellen» dukker opp, og Ausekarane spiller og shower ut på kvelden.


Artikkeltags