Klar for Haugalandskonferansen

Ingeline Kaldestad og Bernt Jæger i  Haugesundregionens Næringsforening har programmet for neste års Haugalandskonferanse klart.

Ingeline Kaldestad og Bernt Jæger i Haugesundregionens Næringsforening har programmet for neste års Haugalandskonferanse klart. Foto:

Jonas Kjellberg og Maria Strømme kommer til Haugesund 9. mars neste år. Han er en av Skype-gründerne, hun professor i nanoteknologi.

DEL

HAUGESUND: Ingeline Kaldestad og Bernt Jæger er svært fornøyd med programmet de nå kan presentere for neste års Haugalandskonferanse. Konferansen har fått tittelen «Her og nå».

– Tittelen speiler at det er nå det gjelder. Næringslivet har vært gjennom en krevende tid, men nå er optimismen tilbake og vi tar sats, sier Bernt Jæger.

– Det er et program spekket med enere innenfor sine respektive fagfelt. Og så skader det heller ikke at Kolbein Falkeid har skrevet diktet «Nå», sier Kaldestad.

«Nå»

Nå er du. Her og nå.
Det er nå du sitter i cockpiten
og har ansvar for at jorda går fram
til neste generasjon.

Det er nå du kan slå i bordet
og si hva du mener.

Utdrag fra diktet Falkeid skrev i 1983

Konferansedagen blir delt opp i tre bolker med arbeidstitlene:
 

Vårt lille haugaland

Ingebjørg Harto leder NHOs Brusselkontor og skal snakke om situasjonen ute i Europa kontra vårt lille haugaland. I tillegg kommer Jan Christian Vestre som leder den suksessrike bymøbelprodusenten Vestre, som opprinnelig startet i Haugesund. Vestre har gått imot strømmen og beholdt all produksjon av designmøbler i Skandinavia og satser stort på eksport.

Mer science enn fiction

Maria Strømme var i sin tid Sveriges yngste professor i tekniske fag. Hun er nano-professor.

– Nanoteknologi er den neste revolusjonen. Strømme mener det er en bærekraftig måte å få produsert nye ting og løsninger innen medisin, helse og energi, sier Kaldestad.

Deloittes Geir Arne Veglo skal vise et av de mest spennende verktøyene Deloitte jobber med. Bruken av kunstig intelligens til å forstå markedets retninger som støtte i strategiprosesser.

Fornuft og følelser

En annen svenske, Jonas Kjellberg, skal blant annet snakke om det å selge og begeistre. Kjellberg er seriegründer, forfatter og foreleser. Han var blant annet med og starte IP-telefoniprogrammet Skype. I dag foreleser han ved Stanford University om entreprenørskap og hvordan man skaper en vinnende salgskultur.

Som konferansier er Ingvild Tennfjord hyrt inn. Hun er en Norges mest leste vinjournalister. Ukentlig når hun en million lesere med sin humoristiske tilnærming til både folk og vin.

Artikkeltags