TV-AKSJONEN: Det mangler fremdeles en god del telling i kommunene rundt omkring i Rogaland. Kontantene i Haugesund er ferdigtelt, og kommunen endte på 564.002 kroner. Da er ikke vipps-giverne medregnet, og det endelige resultatet blir ikke klart før mandag.

På Karmøy er de ikke ferdige med tellingen. Foreløpig tall her (klokken 20.49) er 106.951 kroner.

Tallene for Haugesund betyr foreløpig at det er gitt 22,91 kroner pr innbygger. Det er 6 kroner over landsgjennomsnittet.

– Det har vært en veldig fin dag. Vi har hatt rundt 350 bøssebærere i Haugesund, og cirka 400 på Karmøy. Det har gitt full bøssebærerdekning, sier fylkeskoordinator Cecilie Brekke Strand i TV-aksjonen i Rogaland.

Kvinners rettigheter

Årets aksjon går til CARE, som kjemper for kvinners rettigheter i de mest sårbare områdene i verden. Her får færre kvinner gå på skole, de tjener mindre, og de eier sjelden land. Kvinner blir også mer utsatt for vold i hjemmet, på arbeidsplassen, og ellers i samfunnet, skriver NRK.

Pengene fra årets TV-aksjon skal gjøre at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og for familien.

Takker

Brekke Strand sier arbeidet startet allerede i mai, og takker de frivillige som har stilt opp.

– Den frivillige innsatsen som blir lagt ned på dagen og i forkant er fantastisk. Vi hadde ikke klart denne dugnaden uten, sier hun.

Det var nydelig høstvær i dag, og det var nok en del som ikke var hjemme da bøssebærerne kom.

– De har så klart muligheten til å gi på vipps, sier Brekke Strand.

Vipps kan gis til 2133. Velg kjøp og betal først.

En annen som samlet inn til årets TV-aksjon var Lotta Kolstø i etterhvert velkjente «Lottas Café». Hun samlet inn 3.300 kroner med salg av kake, kaffe, boller og is.