Nå blir det lys igjen

MONTERING: 18 nye lysstolper blir nå satt opp på Risøybrua. Bjarne Tollefsen (fremst) fra Aibel er blant arbeidsfolkene om monterer belysningen.

MONTERING: 18 nye lysstolper blir nå satt opp på Risøybrua. Bjarne Tollefsen (fremst) fra Aibel er blant arbeidsfolkene om monterer belysningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nye lysstolper i gammel stil skal pryde Risøybrua. Nå legges siste hånd på verket.

DEL

HAUGESUND: I alt blir 18 nye lysstolper satt opp. Alle på bruas nordre side.

– Blir det ikke fint vel? Da jeg kom på jobb her i dag morges var det så lyst og fint, atte, sier Kai Morten Jøsang.

Han er blant arbeidsfolkene som monterer lysmastene. Han er sjåfør på kranbilen innleid fra Wee Transport, som bistår med å heise stolpene på plass.

Jobben ble påbegynt onsdag. I løpet av torsdagen er de fleste stolpene kommet på plass.

Det har vært kødannelser over broen til tider. Køene har til en viss grad forplantet seg i byen, men arbeidsfolkene har hatt bemannet trafikkregulering, så store trafikale problemer har det ikke vært.

Det har i en tid vært mørkt på brua. Flere beboere på Risøy og andre som bruker brua mye har gått til med den dårlige sikten.

Men nå blir det altså bra igjen – med nye stolper i retrodesign. Disse er ment å gi et bedre inntrykk av hvordan lyssettingen var da brua ble åpnet i 1939.

Statens vegvesen har gitt Aibel Installasjon og Service i Haugesund oppdraget med å montere de nye lysstolpene. Ledningene er allerede trukket.

Ifølge Kai Morgen Jøsang er det ikke mye som gjenstår torsdag ettermiddag.

Artikkeltags