Haugesunder får nykommer-merke

GODT ARBEID: KOHT Arkitekter har fått DOGA-merket nykommer 2017 for «NTNU – Veien videre». Her fra Døveparken. Illustrasjon: Beauty and the Bit

GODT ARBEID: KOHT Arkitekter har fått DOGA-merket nykommer 2017 for «NTNU – Veien videre». Her fra Døveparken. Illustrasjon: Beauty and the Bit

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre rogalendinger er tildelt nykommerpriser for ulike design- og arkitekturprosjekter. En av dem er Kenneth Larssen Lønning fra Haugesund.

DEL

HAUGESUND: DOGA-merket nykommer erstatter i år prisen Unge talenter, og deles ut for å synliggjøre og løfte fram studenter og nyetablerte innen design- og arkitekturfeltene.

– Juryen er imponert over årets søknader. De er gjennomarbeidede, favner vidt og holder høy kvalitet. Dette er utøvere som vil sette sitt preg på bransjen i mange år framover, sier prosjektleder Caroline Olsson i en pressemelding.

Laget ny studentbydel i Trondheim

Fram mot 2025 skal 400 studieprogram samlokaliseres ved NTNU i Trondheim, noe som betyr om lag 20 000 studenter på nytt campus. I den anledning ble det holdt en plan- og designkonkurranse for å knytte sammen eksisterende campus på Gløshaugen med nye areal langs Klæbuveien – og med resten av byen.

Denne konkurransen ble vunnet av det unge arkitektkontoret KOHT Arkitekter, der Kenneth Larssen Lønning fra Haugesund er én av fire partnere.

– Vi synes bidraget på en vellykket måte har klart å skape et område med en fin identitet. De lager på en måte en «ny by i byen». Dette er god byplanlegging, rett og slett. Det er også gledelig at de tross sin unge alder har utfordret briefen og foreslår en annen løsning enn den etterspurte, og som de argumenterer overbevisende for. Det er imponerende, modent og profesjonelt, skriver juryen i sin begrunnelse.

Sterke prosjekter

Morten Håvik fra Sandnes står bak et turkonsept som kombinerer papir og skjerm, og mottar også DOGA-merket nykommer 2017. Håvik har levert en bacheloroppgave utenom det vanlige ved Westerdals. Han har laget et planleggingskonsept som kombinerer analoge turkart med digital sanntidsinformasjon fra ulike vær- og karttjenester på nett. Resultatet er «Punkt Kartserie», en helhetlig tilnærming til turplanlegging.

Juryen skriver i sin uttalelse at kartserien både er innovativ og gjennomarbeidet.

Den tredje rogalendingen som får utmerkelse onsdag ettermiddag er Eirik Stokke fra Stavanger. Han forslår å bygge 32 badedammer for å flomsikre Groruddalen.

I forbindelse med at Alnaelva skulle gjenåpnes som del av Oslos beredskap mot flom, samarbeidet Stokke fra Stavanger og Espen Robstad Heggertveit fra Lillesand med fagmyndighetene for å gi elven et nytt liv. I den helhetlige strategien som ligger i «Alna Tributaries – A Tribute to Alna» foreslår Stokke og Heggertveit å etablere hele 32 nye badeplasser i Groruddalen.

En entusiastisk jury kaller prosjektet hans en hyllest til hvordan god design og innovativ tenking kan gi merverdi til noe som i utgangspunktet er et kjedelig offentlig prosjekt.

Artikkeltags