– Dette er helt fantastisk

Artikkelen er over 1 år gammel

– Utrolig gøy. Det føles som en tillitserklæring, sier haugesunderen Mia Habib har fått 11,2 millioner kroner fra Kulturrådet.

DEL

SCENEKUNST: 38-åringen driver Mia Habib Productions. Kulturrådet har i rådsmøte 30. oktober tildelt seks frie scenekunstgrupper basisfinansiering. Mia Habib Productions har fått i alt 2,8 mill. kroner årlig for årene 2019, 2020, 2021 og 2022.

– 11,2 mill. kroner er mye penger?

– Dette er helt fantastisk og betyr at vi kan fokusere enda mer på det kunstneriske. Det gir en forutsigbarhet. Vi driver i det frie scenekunstfeltet og jobber prosjektbasert. Noen kunstnere har vært med oss lenge. Vi jobber med forskjellige dansere og kunstnere. Noen turnerer i utlandet, andre øver inn et stykke i Norge, sier Habib til Haugesunds Avis.

Vestlendingen i meg

Sist hun var i Haugesund som kunstner var med «Mono» sammen med Kompani Haugesund i 2014. I 2016–2017 danset hun med Carte Blanche og bodde i Bergen.

– Da merket jeg vestlendingen i meg, forteller hun. 

– Mia Habib søker seg mot et kunstuttrykk som for mange ikke umiddelbart er gjenkjennbart som scenekunst. Hun forstår koreografi som en politisk og sosial praksis hvor hun ønsker å bidra til en konstruktiv sosial endring. Hun søker seg mot andre arenaer og et annet publikum enn det etablerte scenekunst-/dansepublikummet, skriver Kulturrådet i en pressemelding.

Startet på Kick

Overordnet kan kunstnerskapet beskrives som en utforskning av forholdet mellom en stor gruppe mennesker og enkeltindividet, mellom profesjonelle dansere og amatører, og mellom det å arbeide som koreograf og danser.

Mia Habib startet dansekarrieren på Kick Dansestudio hjemme i Haugesund. Som 15-åring flyttet hun på hybel i Oslo, tok videregående på danselinjen ved Fagerborg, før hun fullførte utdannelsen ved Statens Ballethøyskole. Hun har livnært seg med frilansoppdrag som danser og koreograf i ulike prosjekter. Habib har blant annet vært koreograf for Kompani Haugesund og jobbet mye i utlandet.

Artikkeltags