Du kan høre gamle Manfred Mann-låter

Artikkelen er over 2 år gammel

Chris Thompson i Manfred Mann's Earth Band på Flytten 18. mai er noe å få med seg denne helgen. Eller du kan dra til Hardanger.

DEL

FILMPREMIERER

«DEADPOOL 2»: Marvels rappkjefta leiesoldat er tilbake. Større, bedre og til tider mer bukseløs enn noensinne. Når en supersoldat ankommer på et morderisk oppdrag, blir Deadpool nødt til å tenke på vennskap, familie og hva det egentlig betyr å være en helt - samtidig som han må sparke mange. Til tider blir det en skitten kamp. Skuespillerne er Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand, Zazie Beetz. Flere blodige volds- og drapsskildringer gjør at filmen får 15-årsgrense.

KONSERTER

CHRIS THOMPSON & MADS ERIKSEN BAND

Haugesund, fredag: Chris Thompson & Mads Eriksen band har kokt i hop lenge. De kjører konsert på Flytten pub. Regn med å høre noen av låtene fra Manfred Mann's Earth Band-perioden. Han var vokalist i bandet og sang blant annet hitlåten «Blinded by the Light» fra albumet «The Roaring Silence». Thompson kjører nok også «Mighty Quinn» og har sunget med store artister.

FLYTTEN: Chris Thompson spiller på Flytten pub fredag.

FLYTTEN: Chris Thompson spiller på Flytten pub fredag.

SLEPPEKONSERT MED ENDRE OLSEN OG JØRGEN SANDVIK

Stord, fredag: Endre Olsen har utgitt plater før, men nå kommer soloalbumet «Bøttevis med blått» med tekster på dialekt. Stordabuen er kjent for de populære konsertene i regi av Olsen & Jensens viseklubb. Jørgen Sandvik har kommet med bluesplaten «Permanent Vacation» og høstet gode kritikker. Begge blir å hørte på Arena.

OSVALD PUB:  Endre Olsen og Jørgen Sandvik lanserer hver sine plater  på fredag.

OSVALD PUB: Endre Olsen og Jørgen Sandvik lanserer hver sine plater på fredag.

INGENTING I ETNE

Etne, lørdag: Rockebandet Ingenting er tilbake til Old River Saloon i Etne. Musikerne er fra Sandnes og har holdt på siden 80-tallet med et avbrekk i 1998, før de startet opp igjen et par år seinere. Tekster på dialekt og populære på Vestlandet.

INGENTING: Rock på dialekt, bandet fra Sandes kommer til Saloonen lørdag.

INGENTING: Rock på dialekt, bandet fra Sandes kommer til Saloonen lørdag.

LEKTOR MARTENS

Haugesund, lørdag: Lektor Martens med musiker og sanger Espen Martens i spissen spiller på Pitters Kafé lørdag.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-GALLERI

Haugesund, fre-søn: «Vestlandsutstillingen 2018 - Mastens lyder, kaster loss» ved Karen Skog kan du se i Billedgalleriet. Den blir stående fram til 27. mai. Skog er billedkunstner som nytter seg av både tegning, tekst, foto, selvbygde instrumenter, skulptur og funnet materiale i sine komplekse installasjoner.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Kjeld Stub og Alexander Stub åpner utstilling i Amfisalen i Moster Amfi lørdag. Dette er en utstilling med far og sønn der Kjeld Stub er senior. Han jobber med abstraherte linoleumstrykk og maleri som har funnet et bredt publlikum. Han har markert seg som landskapskunstner med solid forankring i den norske fjellheimen. Alexander Stub lager abstakte bilder inspirert av naturen.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lør-man: Lørdag åpner en ny utstilling i Galleri G Guddal i Guddalstunet utenfor Rosendal. Bodil Friele stiller ut malerier og skulpturer. Friele stripper et lite skogholt for grener og kratter. De nakne stammene som står igjen farger hun turkis.Dermed blir naturen til et abstrakt maleri. Malene Dekke Eik fra Rosendal stiller ut malerier og skulpturer.

HALSNØY KLOSTER

Kvinnherad, søndag: Sunnhordland Museum inviterer til ny utstilling i forbindelse med kunstneropphold på Halsnøy Kloster. Fem kunstnere som var her i fjor samles til gruppeutstillingen «Spådom og skimrande erindring». Kunstnerne er Jane Fulton Alt (USA), Gabriela Morawetz (Polen/Frankrike), Naoyuki Ogino (Japan) Natan Dvir (Israel/USA), Zhen Shi (Kina/Frankrike). Tiril Eirun Einarsdotter står for musikalsk innslag under åpningen søndag.

FESTIVALER

HARDANGER MUSIKKFEST

Ullensvang, fre-man: Tar du turen til Ullensvang kan du få med deg mye i helgen. Blant annet oppleve artister som Tuva Syvertsen, Håvard Gimse, Trygve Seim, Helge Jordal, et Henning Sommero-drama om Dagny Juel og mye mer. Tomas Espedal er festivalfofatter. Konserter og arrangementer finner du i Lofthus, Kinsarvik og i Tyssedal hele pinsen.

ARRANGEMENTER

NEDSTRAND KYRKJE 150 ÅR

Tysvær, lør-søn: Sandviken kantori besøker Nedstrand kyrkje lørdag i forbindelse med 150 årsjubileet til kirken. Dirigent er Brita Maripuu. Marit Klovning fra KORK spiller cllo. Dagen etter oppfordres folk til å kle seg i gamle klær eller bunad. Ta gjerne med niste for å dele på kirkekaffen. Du kan også gå kirkestien til gudstjenesten. Møtested den tidligere butikken i Muslandsvåg. Søndag er det konsert i kirken med saksofonist Tore Ljøkjel og Lene Ljøkjel, vokal og tekstlesing.

Artikkeltags