Delte ut millionbeløp til frivilligheten

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Kirkens Bymisjon og Røde Kors fikk en gledelig overraskelse fra ExtraStiftelsen.

DEL

HAUGESUND: ExtraStiftelsen var torsdag 13. desember i Haugesund med en førjulsgave til to prosjekter i byen.

– Det er gøy å se hvor mye fint arbeid som gjøres av de frivillige organisasjonene i Haugesund, sier generalsekretær i, Hans Christian Lillehagen i en pressemelding.

Mer enn en dråpe

Først ut var Dråpe-prosjektet til Kirkens Bymisjon. Det har allerede fått støtte i tre år av stiftelsen og blir det mer penger.

Dråpe får totalt 1.676.000 kroner fordelt på tre år – 650.000 kroner utbetales i 2019.

Målet er å utvide prosjektet gjennom tre år, der det første året vises til deltakere som allerede benytter seg av I jobb Haugesund, det vil si rusavhengige og straffedømte under oppfølging av kriminalomsorgen. I år to og tre vil tilbudet utvides til å gjelde fattige tilreisende EØS-borgere, mens det siste året vil også unge voksne inkluderes.

«Vi ser at behovet for arbeidstrening på lavterskelnivå er større i Haugesund enn hva vi tidligere har hatt muligheten til å tilby. Dråpen er vår løsning for å dekke dette behovet», skriver Kirkens Bymisjon i søknaden.

Saken fortsetter under bildet

Røde Kors Haugesund

Røde Kors Haugesund Foto:

Penger til eldreprosjekt

Også Røde Kors fikk gode nyheter. Prosjektleder Grethe Vangsnes trodde hun skulle i et møte med styret, men lurte litt da sjefen disket opp med wienerbrød.

Like etter banket ExtraStiftelsen på døra, med beskjed om at Vangsnes får penger til prosjektet Retro – aktive eldre. Dette er et prosjekt som har som målsetting å forhindre ensomhet blant eldre.

«Dette er for å jobbe med å tilby ulike sosiale aktiviteter for eldre, slik at de får noe konkret de kan delta på, som gir dem glede, sosialisering og aktivitet i hverdagen, utenfor eget hjem. Vi ser at det finnes en god del aktiviteter for eldre her i Haugesund, men mange eldre er ikke kjent med disse, eller kvier seg for å gå dit alene.», skriver Maria Størkson i søknaden.

Fakta

  • ExtraStiftelsen deler ut om lag 300 millioner kroner i 2018 til frivillige helseprosjekter over hele landet.
  • Midlene kommer fra Norsk Tippings overskudd.
  • Lørdag 15. desember er årets siste tildeling, på 82 millioner kroner.
  • I dagene før reiser stiftelsen rundt i landet og overrasker prosjekter som får penger.

Kilde: ExtraStiftelsen

Artikkeltags