Haugesundsjente «sjefredaktør» i Nettavisen

SJEFSREDAKTØR FOR EN DAG: Hanna Visnes fra Haugesund.

SJEFSREDAKTØR FOR EN DAG: Hanna Visnes fra Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På tirsdag, på FNs internasjonale jentedag, skal mer enn 200 jenter innta ledende roller i samfunnet i mer enn 50 land. 17 år gamle Hanna Visnes fra Haugesund, skal denne dagen overta sjefsstolen i Nettavisen, skriver Plan i en pressemelding.

DEL

HAUGESUND: Det er femte gang FNs internasjonale jentedag markeres.  Dette skjer for å vise at jenter kan og at jenter må få mulighet til å nå sitt fulle potensial. Her i Norge får jenter ta over også i solidaritet med alle de jentene i verden som ikke får sine grunnleggende rettigheter oppfylt og som ikke får de samme mulighetene som sine brødre.

Hanna Visnes (17) fra Haugesund har blitt plukket ut til å være sjefredaktør i Nettavisen. Visnes er ungdomsambassadør for Plan og er svært engasjert i jentesaken, spesielt i kampen mot barneekteskap. Hun skal blant annet skrive en lederartikkel, skriver Unni Claussen i Plan Norge i pressemeldingen.

Andre roller som blir besatt for en dag er: president i Nepal, utdanningsminister i Øst-Timor, politisjef på Filippinene, samt en rekke posisjoner som redaktører, rektorer og næringslivsledere.

Her i Norge kommer unge jenter til som sjefer for hoteller, i Norkring og ei skal være med å plukke ut en ny kolleksjon for Bik Bok.

Artikkeltags