Samarbeider med Byfest1 #meigjengen er med

GLAD FOR Å BLI SYNLIGE: Martin Fossmo i #meigjengen, Røde Kors ' formidlingstilbud til ungdommer som savner kontakt med andre unge, er kjempefornøyd med å være en del av Byfest1.

GLAD FOR Å BLI SYNLIGE: Martin Fossmo i #meigjengen, Røde Kors ' formidlingstilbud til ungdommer som savner kontakt med andre unge, er kjempefornøyd med å være en del av Byfest1. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle ungdomskole-elevene i Haugesund får egen invitasjon til Byfest 1 på Indre Kai. Det sørger #meigjengen for.

DEL

HAUGESUND: Byfest 1 og Haugesund Røde Kors' prosjekt #meigjengen samarbeider om scenen som skal reises på Indre kai i Haugesund under byfesten 16.- 18. juni.

– Tanken er å styrke ungdomsprofilen på det som skjer på kaien ytterligere, og å hjelpe «meigjengen» og Røde Kors med å nå ut med tilbudet sitt, sier salgsdirektør Dan Olsen i Mediehuset Haugesunds Avis, som er initiativtaker til konsert og aktivitetshelgen.

– En undersøkelse i Haugesund for noen år siden viste at rundt 17 prosent av ungdommene i alderen 13 til og med 16 år følte seg ensomme. Vårt tilbud #meigjengen samarbeider med mange ulike lag og organisasjoner, og har til nå gitt 76 ungdommer noen å henge med. Via ulike typer idrett, tilbud på bydelshusene, parkour, Skattkammeret eller vårt eget ungdomstilbud og mange andre, kommer ungdom seg ut av rommene sine, sier prosjektleder Martin Fossmo hos Haugesund Røde Kors.

Dødsing på kaien

Vi får nå mulighet til å bli bedre kjent via appeller fra scenekanten og invitasjoner til ungdomsskole-elever som er vår målgruppe nummer 1.

Martin fossmo Prosjektleder #meigjengen, Haugesund Røde Kors.

– Vi får nå mulighet under byfesten til å bli bedre kjent via appeller fra scenekanten og invitasjoner til ungdomsskoleelever som er vår målgruppe nummer 1. Scenen på Indre kai skal også bære vår logo. Det blir også en stand hvor våre folk står klare til å fortelle mer om tilbudet, forteller han.

Det er ikke mange ungdommer som selv sier høyt at de er ensomme og mangler en gjeng å være med i, men foreldre og lærere og andre er flinke til å tipse om mulighetene #meigjengen gir.

Under byfesten skal blant andre Julie Bergan og band fra Nye bølger-prosjektet spille på Indre kai.

I tillegg blir det dødsing (x-form stuping) på formiddagen, aktiviteter med Ravnafloke, tivoli, og andre aktivitetstilbud for unge og eldre haugalendinger på kaien.

Kommer: Julie Bergan skal løfte stemningen på Indre kai  i juni.
 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kommer: Julie Bergan skal løfte stemningen på Indre kai i juni. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– En kjempekul greie

– Hele Byfest 1 er jo egentlig et sånt «la oss ha det kjekt-sammen»-opplegg for Haugesund og Haugalandet. For oss er det flott å få være med, og kunne gi også våre folk noe som bare er kjekt – musikk, møter med folk og et yrende liv i byen. Ei kjempekul greie, sier Martin Fossmo.

Bak inkluderingsprosjektet står foruten Martin Fossmo, Paul Eggen og Lars Nervik fra Haugesund Røde Kors, Bjørn Gerry Viksund fra Inventum og Byfest 1 og Dan Olsen fra Haugesunds Avis og Byfest 1.

Artikkeltags