Kunne du tenke deg en sommerjobb som denne?

Luftig jobb: Dette er fra produksjon av et navigasjonsmerke sør i Karmsundet ved Førresfjorden våren 2017. Men i en sommerjobb som fyrvedlikeholder for Kystverket kan du måtte jobbe under lignende forhold.

Luftig jobb: Dette er fra produksjon av et navigasjonsmerke sør i Karmsundet ved Førresfjorden våren 2017. Men i en sommerjobb som fyrvedlikeholder for Kystverket kan du måtte jobbe under lignende forhold. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Er du god til å klatre og hoppe, kan bruke båt og skilte med håndverks-kunnskaper? Ja, og så må du trives med frisk luft. Mye frisk luft.

DEL

ARBEIDSMARKEDET: Det er en sommerjobb litt utenom det vanlige Kystverket Rederi har utlyst. De trenger ekstramannskaper til å vedlikeholde fyrlykter og fyrstasjoner i sommer, og i år har to av stillingene utgangspunkt fra Haugesund. To andre skal jobbe ut fra Florø.

Kystverket lover mye frisk luft og flotte naturopplevelser.

– Du får alt Vestlandet kan by på. Vi vet jo hva været står for her, med kuling, storm og nedbør. Men du opplever også dager med blank sjø, gode temperaturer og å besøke steder du aldri har vært før eller visste fantes, sier Torbjørn Selsås.

Han er prosjektleder i Kystverket Rederi, og sitter på Region Vest sitt hovedkontoret i Haugesund.

Apekatter

Rustfjerning, maling og bytte av glass i lyktene er noe av jobbene sommervikarene skal være med på.

– Hvem ser dere etter?

– Skoleungdom som er båtvante og har håndverkserfaring. De blir satt inn i lag med erfarne folk, men de skal jo ut til fyrlyktene og fyrstasjonene mellom Åna Sira og Bokn her i sør. Enkelte av lyktene er jo litt vanskelige å komme til, noen står på konstruksjoner direkte i sjøen. Så du må kunne komme deg fra båten og opp på lykta for å vedlikeholde den. Og aller helst skal du jo være med hjem igjen også, da må du kunne komme deg tilbake i båten.

– Du må være god til å hoppe og klatre altså?

– Ja vi ser vel etter litt apekatter, humrer Selsås.

Ifølge annonsen til Kystverket må søkeren også har god fysikk og helse, kunne jobbe i høyden og klatre i stolper og være lærevillige og ha godt humør.  Blant annet.

Regner med søknader

De ser etter søkere med bakgrunn fra bygg og anlegg, elektro eller håndverksfag.

– Lagene overnatter på passende hoteller, rorbuer og fyrstasjoner mens de er ute på oppdrag. Det blir jo et campingliv, du lever i en bag de ukene du er ute. Og miljøet er veldig trivelig, sier Selsås.

Han regner med å få en god del søknader.

– Ja, sånn arbeidsmarkedet er nå regner vi med at en del kan tenke seg jobben. Du er jo enten to uker på og to uker av, eller tre uker på og tre uker av. Så hvor du bor betyr ikke så mye.

Region Vest har ansvar for 500 fyrlykter og stasjoner mellom Åna Sira i sør og Stadt i nord. Hvert år får rundt 100 av dem vedlikehold. I år betyr det området fra Åna Sir til Bokn, og fra Kallvåg ved Florø til Stadt. Gjennom hele året jobber faste folk med å holde dem i stand, men en del jobber skal helst gjøres på sommerstid.

– Til enhver tid er to til tre små fartøy ute og ser til fyrene våre, sier Selsås.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken