Oppfordrer folk til å sikre seg nytt pass i god tid

NYE KIOSKER: Haugesund politistasjon skal få nye biometrikiosker. Arbeidet starter i januar og skal etter planen være ferdigstilt i god tid før sommeren.

NYE KIOSKER: Haugesund politistasjon skal få nye biometrikiosker. Arbeidet starter i januar og skal etter planen være ferdigstilt i god tid før sommeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det skal installeres nye biometrikiosker ved Haugesund politistasjon. Arbeidet vil dermed føre til reduksjon i tilgjengelige timer for bestilling av pass.

DEL

HAUGESUND: I forbindelse med innføring av nye pass og ID-kort skal det installeres nye biometrikiosker ved flere av passkontorene i politidistriktet.

Arbeidet starter i januar og skal etter planen være ferdigstilt i god tid før sommeren.

– Det er viktig å være klar over at dette ikke betyr at det er klart for bestilling og produksjon av de nye pass og ID-kortene, presiserer innføringsansvarlig pass og ID i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun i en pressemelding.

Bestill time på nett

De nye biometrikioskene skal installeres ved pass og ID-kontorene som er besluttet av Justis- og beredskapsdepartementet, opplyser politiet.

Arbeidet med de nye biometrikioskene vil føre til at det blir reduksjon i tilgjengelige timer for bestilling av pass. Den beste måten å holde seg oppdatert på ledige timer er å sjekke politiet sine nettsider.

– På www.politiet.no får en hele tiden en oversikt over ledige timer ved de ulike passkontorene. Husk at du kan velge hvilket som helst passkontor, minner Optun om, og legger til at høysesong for passbestilling nærmer seg.

– Hvert år ser vi en økning i pågang fra og med påske. Det er veldig lurt om en sjekker utløpsdato, og eventuelt bestiller time, nå. Da unngår man både stress og kø, påpeker Optun.

I tillegg til Haugesund politistasjon, gjelder også dette Eigersund politistasjon, Vindafjord lensmannskontor, Randaberg lensmannskontor, Sandnes politistasjon, Stavanger lufthavn Sola og Stord lensmannskontor.

Artikkeltags