Glade for musikktilbud

TAKKER: Louise Apeland setter stor pris på konsertene med Musikkorpset Heimdal. – Dere er flinke til å spille, sier hun til Dag Engedal og Tove Hestdal.
Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup

TAKKER: Louise Apeland setter stor pris på konsertene med Musikkorpset Heimdal. – Dere er flinke til å spille, sier hun til Dag Engedal og Tove Hestdal. Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er oppbyggelig med skikkelig musikk. Jeg går for å høre korpset hver gang, og jeg takker alltid musikerne.

DEL

HAUGESUND: Louise Apeland, beboer ved Udland omsorgssenter smiler fornøyd. Annenhver tirsdag har Musikkorpset Heimdal minikonsert ved omsorgssenteret – et tiltak i samarbeid med Nasjonalforeningen Haugaland demensforening.

Apeland skryter av tilbudet.

– Jeg liker å høre dem spille. Gamlekarene, ja, de er jo ikke så gamle da, er flinke til å spille. Jeg nynner med når jeg kan sangen, sier hun og går for å takke korpset leder, Dag Engedal. Han har akkurat delt ut rytmeinstrumenter. Han oppfordrer alle til å spille og synge med. På repertoaret står gamle slagere som «Se, der danser bestefar» og «My Bonnie». – Men ikke by meg opp til dans slik som sist. Jeg kan ikke både danse og spille, sier han lattermildt.

Stimulerer hjernen

I fjor tok korpset kontakt med Nasjonalforeningen Haugaland demensforening og luftet ideen om å holde konserter for demente. Foreningens leder Astrid Håland likte ideen.

– Vi jobber med gode tiltak som gir gode opplevelser. Vi ønsker å bidra til at personer med demens og deres pårørende får bedre dager. Musikk er med på å stimulere hjernen. Det gir en god effekt, ikke bare under konserten, men også i timene etterpå, sier Håland.

Ann Linn Ekeland er en av musikantene, og jobber til daglig som avdelingsleder ved Udland omsorgssenter. Hun bekrefter at konsertene gjør mye for miljøet.

– Musikk er terapi. De stråler, viser stor glede og synger med. Det er veldig positivt, og på avdelingen er det en egen ro etterpå, sier hun.

Fikk penger

Lokalforeningen fikk 15.000 fra Nasjonalforeningen for folkehelsen til prosjektet, og konsertene på Udland omsorgssenter startet opp i fjor høst.

– Erfaringene var så gode at vi søkte om penger igjen, både fra nasjonalforeningen og Extra Express. Vi fikk 30.000 kroner, sier Håland.

Hun ser gjerne at både korps og kor på Haugalandet tar kontakt slik at det kan holdes tilsvarende konserter flere plasser.

Artikkeltags