Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Skåregata for Karsten & Petra

Artikkelen er over 4 år gammel

Barnas Turlag i Haugesund vil lære kinopublikum litt om fjellvett utenfor Edda kino denne helgen.

HAUGESUND: Fredag er det premiere på filmen «Karsten og Petra ut på tur». Som tittelen mer enn antyder handler det blant annet om turglede i den nye filmen om de to bestevennene. Barn som kommer for å se filmen vil sammen med Barnas Turlag få lære om Fjellvettreglene før filmen, og fra selve kinolerretet.

– De reviderte fjellvettreglene ble lansert i fjor, og nå er det vår oppgave å lære dem videre til kommende generasjoner. Å planlegge turen er minst like viktig i 2017 som i 1952, forteller Audhild Sannes i Haugesund Turistforening i en pressemelding.

Det er ikke bare i Haugesund at kinoen og turistforeningen slår seg sammen i anledning premieren.

Hele 80 ulike Barnas Turlag over hele landet inviterer i perioden 4.–14. mars til arrangement i forkant av filmvisningene.

Søndag 12. mars blir det hinderløp og andre aktiviteter i «skogen» utenfor kinoen med Karsten og Petras fjellvettregel-plakater, buttons og medaljer i premier, skriver kinosjef Marit Sætre Færevåg.

Skåregata mellom Skjoldaveien og Tuhauggata blir stengt på dagtid søndag for å gi plass til lek og aktiviteter for barn og voksne.

Kommentarer til denne saken