Gå til sidens hovedinnhold

Samuelsen klar for West Ham

Artikkelen er over 6 år gammel

Martin Samuelsen har skrevet under proffkontrakt med Premier League-klubben West Ham.

LONDON: Fredag ettermiddag skrev 18-åringen fra Haugesund under for West Ham etter å ha passert den obligatoriske medisinske testen.  Samuelsen, som dro fra Vard til Manchester City som 14-åring i 2010, er forespeilet en plass på klubbens U21-lag kommende sesong.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha skrevet under for West Ham. Det ser veldig bra ut, sier Samuelsen til Haugesunds Avis.

Samuelsen har skrevet under en toårskontrakt med West Ham, med opsjon på to år til.

Takket nei til Bundesliga

Det har lenge vært så godt som klart at stortalentet skulle forlate Manchester i City da kontrakten gikk ut i vår. Samuelsen har ikke vært fornøyd med kamptilbudet hos storklubben og ønsket å prøve lykken i en ny klubb.

I vinter har Samuelsen vært på prøvespill i både Roma, Schalke 04 og West Ham. Han fikk tilbud fra både den tyske bundesligaklubben Schalke 04 og West Ham, med valget falt på London-klubben.

- Det har vært veldig bra for selvtilliten min å være ønsket hos så gode klubber. Grunnen til at jeg valgte West Ham er at det er her jeg føler meg mest hjemme. Dessuten blir det en mindre overgang med tanke på språk og kultur, sier haugesunderen som nå ser fram til å bo i London.

Drømmer om innhopp

Nå venter en drøy uke med sommerferie, før han 1. juli skal være tilbake til oppkjøringen til en ny sesong.

- Målet mitt nå er å gjøre det bra på U21-laget. Drømmen er et innhopp på A-laget i løpet av sesongen. Men først og fremst gleder jeg meg bare vilt til å spille kamper. Det har vært helt forferdelig å trene hele uken uten å ha en kamp å se fram til, forteller midtbanespilleren og tenker på tiden i Manchester City.

Samuelsen gikk gradene i Djerv 1919 og var en svipptur innom Vard før han sjekket inn på Manchester Citys ungdomsakademi i 2010. Da hadde 14-åringen allerede vært på besøk hos flere av de beste klubbene i Europa.
 

Sommeren 2013 skrev han under på en toårig scholarship-kontrakt med den engelske storklubben. Den løp ut i vår. Denne sesongen har den lovende haugesunderen vært under vingene til Manchester Citys G18-lag. Men han har fått lite spilletid.

Martin Samuelsen har spilt landskamper for Norge både på G16 og G17.

Ny manager

West Ham ble nummer tolv i Premier League forrige sesong. Kroaten Slaven Bilic overtok nylig som manager for London-klubben. West Ham kvalifiserte seg også for europaligaen kommende sesong gjennom Fair Play-plasser. Der skal de spille første kvalikrunde allerede i begynnelsen av juli.

Denne sesongen er også West Ham sin siste på sin nåværende hjemmebane Upton Park. Fra 2016/17-sesongen skal de spille på Olympiastadion i London.

Les også: Samuelsen på FKH-trening

Kommentarer til denne saken