HAUGESUND/KARMØY: Stangeland Brass er Haugalandets ledende korpsorkester, og onsdag og torsdag samler de troppene til julekonserter i Haugesund og Vea.

I går spilte de i Udland kirke i Haugesund, mens torsdag kveld begir de seg i Vea kirke.

Stangelandkorpsene sin musikalske leder, Hans Knut Skår, tar på seg oppgaven med å dirigere orkesteret.

– Jeg er ikke Stangeland Brass sin dirigent i hverdagen, men disse julekonsertene har blitt litt mine. Jeg lover noe spesielt fra brassorkesteret. Jeg tror mange som kanskje ikke er så bevandret i korpsmusikk vil bli sjokkert over hvilken bra opp-levelse det er, sier Skår.

Jeg tror mange som ikke er så bevandret i korps-musikk vil bli sjokkert

Hans Knut Skår Musikalsk leder

Rundt 30 musikanter stiller for Stangeland Brass. Tre solister er hentet inn for å tenne den siste og avgjørende faktoren for julekonsertene.

– Vi har sopranstemmen til klassisk skolerte Camilla Schøyen. Samtidig har vi med oss Vidar Stueland – han er av den bluesy og ufiltrerte typen – mens Mads Pedersen er en kameleon og mestrer de aller fleste musikalske sjangre, sier Skår.

Og det å levere ulike typer musikalske former er noe av det som gjør Stangeland Brass sine julekonserter så spennende, ifølge Hans Knut Skår.

– Vi er lojale mot de tradisjonelle julesangene. Men vi tar også med melodier fra blant andre DumDum Boys og Tom Waits – låter som ikke er direkte relatert til jul, men er stemningsfulle og gode, sier Skår.

Vi tar også med melodier fra DumDum Boys og Tom Waits

Hans Knut Skår Musikalsk leder

Stangeland Brass sin jule-konsert har blitt gjennomført i mange år, og de er gratis for publikum.

– Vi har gitt flere hundre tusen kroner til Frelsesarmeen fra kollekten under konsertene. Den tradisjonen liker vi å holde på, sier Hans Knut Skår.