Dødsing og utekonsert, eller heavy metal innendørs? Litt av hvert å velge i

Artikkelen er over 1 år gammel

Spektakulære stup - dødsing - i Vangen, Karmøygeddon Byfest på Flytten og åpning av Midtsammarfest i Tysvær er noe av det denne helgen har å by på.

DEL

FILMPREMIERER

«ANDREA BOCELLI – MUSIKKENS STILLHET»: Amos Bardi (Andrea Bocellis alter ego) ble født med en fantastisk stemme som lovet godt for framtiden. Men han kjempet også med et alvorlig øyeproblem som førte til at han nesten var blind. Sykdommen gjør at han må gå gjennom flere operasjoner som viser seg å være forgjeves, når en forferdelig ulykke gjør at han blir helt blind. Til tross for alt dette gir ikke Amos opp.

«BRANNMANN SAM – HELTER I STORMEN»: Når en orkan treffer byen, bryter alle mulige nødssituasjoner løs. Animasjonsfilm for hele familien om brannmann Sam og livet på brannstasjonen.

«KIKIS BUDSERVICE»: Når hekser fyller 13 år må de flytte hjemmefra, bli selvstendige og finne ut av hvilke evner de egentlig har. En fullmånekveld klatrer Kiki opp på sopelimen sin, og sammen med den snakkende katten Jiji reiser hun ut i den store verden som et flygende bud. Japansk animasjonsfilm basert på populær barnebok.

«LOVE, SIMON»: Ingen vet at Simon er homofil, og han har heller ingen anelse om hvem det er han har blitt forelsket i på nettet – bare at det er en som går på skolen hans. Å finne ut av dette viser seg å være både morsomt og skremmende, samtidig som det vil forandre livet hans for alltid. En film om å finne seg selv og bli forelsket.

KONSERTER

LUNSJKONSERT

Tysvær, fredag: Maria Jacobsen har lunsjkonsert i Tysværtunet kulturhus.

KARMØYGEDDON BYFEST

Haugesund, lørdag: Karmøygeddon arrangerer sin andre Byfest på Flytten med fem band. Det er Bombers – Tribute to Motorhead, Purified In Blood, Pictures of Pain, Helheim og Art of Deception.

KARMØYGEDDON BYFEST: Hans Helge Iversen (til v.) i Pictures of Pain og Johnny Angelund i Karmøygeddon.

KARMØYGEDDON BYFEST: Hans Helge Iversen (til v.) i Pictures of Pain og Johnny Angelund i Karmøygeddon.

POPORKESTERET

Stord, lørdag: Anita Myhre og Ole André Westerheim byr på musikk og dans på Arena. Musikk av artister som Justin Timberlake, Stevie Wonder, Rihanna, Prince, Beyoncé, Bruno Mars, Michael Jackson og mange flere.

BØMLO KORMIX

Bømlo, lørdag: Bømlo Kormix inviterer til fest og basar i Grindabygget i Melkevik. Dirigent er Maria Malmsten.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Billedgalleriet har sommerutstilling med lokale hjemstavsmalerier og grafikk med mye humor og varme. I sommermånedene disponerer kunstmuseet hele kunstanlegget og henter fram kjente og ukjente skatter fra magasinene. Ole Frøvig, Trygve Goa og Erling Hodne er noen av kunstnerne som kan oppleves.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Gunn Vottestad har utstilling i galleriet i Leirvik. Den har hun kalt for «Et streif av nord». Hun viser malerier og trykk og har spesialisert seg på bilder av hus.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, fre-søn: Bodil Friele stiller ut malerier og skulpturer. Friele stripper et lite skogholt for grener og kratt. De nakne stammene som står igjen farger hun turkis. Malene Dekke Eik fra Rosendal stiller ut malerier og skulpturer. Utstillingen står til og med 17. juni.

TYSVÆR KUNSTLAG

Tysvær, fre-søn: Erling Nesse åpner utstilling i foajeen i Tysværtunet. Dette er årets Midtsommarfestutstilling. Kunstneren er oppvokst i Førresfjorden og bor på i Tysvær. Han jobber med maleri, grafikk og skulpturelle ting. Utstillingen åpner fredag av ordfører Sigmund Lier.

KOPERVIK KULTURHUS

Karmøy, fre-søn: Johnny Andvik viser utstillingen «Streif av sol» i Kopervik kulturhus. Utstillingen åpnet forrige helg og blir stående også denne helgen.

SCENE

SOMMARREVYEN I FITJAR

Fitjar, fre-lør: Nok en sommer med revy i Fitjar. Tittelen er «Går berserk», og premiere var forrige helg. Ole Bergesen, Øystein Kloster og Ole André Westerheim har fått med seg Britt-Synnøve Johansen til revyscenen i teltet utenfor Fitjar fjordhotell. Anne Marith Sandhåland fra Karmøy har steppet inn for Terje Træet. Soloshowet hennes « Ein barnslige 50 åring» er blitt sett av mange på Haugalandet.

«SOMMARREVYEN SPRING SEG VILL»

Stord, fre-lør: Sommerrevyen på Stord hadde premiere forrige helg i revyteltet i Leirvik. I «Sommarrevyen spring seg vill» kan du møte aktørene Margrete Lund Skorpen, Åge Stokken, Grim Moberg, Nils Trygve Markhus og Sigurd Sele i fri utfoldelse. Revyen spilles i hele juni.

TEATER

HAUGESUND TEATER

Haugesund, fre-lør: Bli med på en gåtefull reise inn i brannstasjonen i Haugesund. Claire de Wangen har sammen med en gjeng profesjonelle skuespillere og 2. klasse ved Skeisvang videregående skole skapt en spesiell forestilling. Bli kjent med karakterer du trodde ikke fantes og forsøk å løse gåten bak Emberbrigaden. Siste mulighet å få med seg en teateropplevelse som er morsom, trist, underholdende og overraskende.

FROSKEBOBLER

Haugesund, fre-lør: «Froskebobler» er en dypdykk i fantasiens verden, en undervannsopplevelse for landkrabber. Froskebobler er inspirert av barnelitteratur med havet som tematikk. Haugesund Teater står bak forestilling og samarbeider med Vangen-festivalen. Fra fem år og oppover.

FESTIVALER

MIDTSOMMARFEST I TYSVÆR

Tysvær, fre-søn: Et rikholdig program denne helgen som starter på Midtsommarfest i Tysvær. «Grieg – Fest for pianister!» med 26 pianister går i Tysværtunet. Stort sommermarked på senteret, tett på Ingvar Frøyland med Munor og Nils Økland og Sigmund Hansen som intervjuer. Avanti Fritidsklubb har Hawaii-Vann Fest; alt dette skjer fredag. Lørdag går Tysværtrimmetn, lunsjkonsert med Marina Johansson (Munor) i Aksdal kyrkje. Det blir gratis utekonsert med Jesper Jensen, Andreas Petterson med Jeanett-Elise Naley, Sebby Mikkelsen og Cleng Peersonmarsj, åpen aktivitetsdag på Sandbekken og mye annet søndag.

UTEKONSERT:  Andreas Petersson med Jeanett-Elise Naley.

UTEKONSERT: Andreas Petersson med Jeanett-Elise Naley.

Grieg-STAFETT: Anne Hestad Hem (til v.) og Marina Johansson og 24 pianister blir å høre  i Tysværtunet.

Grieg-STAFETT: Anne Hestad Hem (til v.) og Marina Johansson og 24 pianister blir å høre i Tysværtunet.

ARRANGEMENTER

DØDSFEST 2018

Haugesund, lørdag: Haraldsvang Naturpark byr på mye moro lørdag. Vangenfamilien inviterer til Vestlandsmesterskapet i døds lørdag ettermiddag. Da blir det dødsing; en spektakulær måte å stupe på. Flest mulige krumspring i luften før kroppen når vannflaten. Underholdning på vått nivå. Seinere på kvelden blir det mer moro på to scener i Haugesund. På Scandic Maritim Hall opptrer Cezinando, Kjartan Lauritzen og Dårlig Vane. Høvleriet byr på friske takter med Miss Tati, Death By Unga Bunga og Jon Olav.

Oslo  20180225.
Cezinando mottar prisen for årets album med Noen ganger og andre under Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus søndag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo 20180225. Cezinando mottar prisen for årets album med Noen ganger og andre under Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

STORD AIRSHOW 2018

Stord, lørdag: Stord lufthamn inviterer til stort flyshow med små og større fly og helikoptre på bakken og i luften. Akrobatikk, SAAB J37 Viggen jagerfly kommer, gjester fra Haugesund Modellflyklubb, kappløp på rullebanen og mye annet.

SOMMERFEST I BYPARKEN

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon inviterer til Sommerfest i Byparken i Haugesund søndag om ettermiddagen. Det blir matservering, minikonsert med Haugaland Storband og «Messe for Gud og hvermann» under åpen himmel med bymisjonsprestene Gro Steensnæs Håvåg og Per Arne Tengesdal.

KLOSTERDAG PÅ HALSNØY

Kvinnherad, søndag: Kirsti Nordberg Moe er modist og viser hatte- og hodeplaggutstillingen «Celebert taffel» på Halsnøy Kloster. Det blir foredrag om hatt og mote ved Tore Lande Moe, utegudstjeneste mens duoen Fliflet/ Hamre kjører konsert med friske balkantoner.

Artikkeltags