De 53 driftige damene i Haugtussa quilteklubb gir nemlig et varmt, vakkert, personlig og mykt slumreteppe til alle nyfødte som starter livet sitt i en kuvøse.

Lørdag 30. september feirer Haugtussa quilteklubb at quilteklubben er blitt 25 år – med en stor jubileumsutstilling i Gamle Slaktehusets store og lille sal, samt jubileumsmiddag med quilteforedrag om kvelden.

Hver og en av medlemmene blir opp- fordret til å stille ut både tidlige arbeider og nyere ting – for å vise utviklingen og trender innenfor quilting – en lappe- teknikk der flere lag med tøystoffer sys sammen.


Variasjonene er
store. Et quilte- teppe kan bestå av to tøylag som sys sammen i et mønster uten mellomlegg – eller det kan være at det mellom to tøylapper legges for eksempel et lag med kardet ull – og så sys de tre lagene sammen.

– Men vi lager ikke bare sengetepper og veggtepper – det kan være duker, løpere, vesker, toalettvesker, gryte- kluter, spisebrikker – alt som kan lages av tøystoff og farger, smiler lederen i Haugtussa quilteklubb, Inger Elin Faizi.

De fleste vil vise deler av sin produksjon, men noen vil også legge ut quiltetekstiler for salg på bordet sitt. Og publikum vil få demonstrert quilting på symaskin og håndbrodering.


Tre sømbutikker
, en fra Haugesund, en fra Skudeneshavn og en fra Randaberg vil vise fram sine produkter. Sømmen er hemmeligheten ved quilting og på festmiddagen i Tysvær lørdag kveld blir det spesialforedrag om søm – en interesse de kreative damene i Haugtussa quilte-klubb deler og dyrker.

– Vi samles en gang i måneden på Solvang skole og hver gang har vi en av regionens butikker med som selger stoff ferdig pakka – for eksempel en såkalt «charm patch» – ferdig kutta kvadrater. Vi har alltid plass til flere. Det er bare å ta kontakt, sier quilteleder Inger Elin Faizi.

Hun forteller at mange av medlemmene er med på årlige vestlandstreff der mange damer fra ulike quilteklubber møtes. Stord har også et aktivt quiltemiljø. I USA er quilting veldig stort.

På medlemsmøtene jobbes og prates det quilting, form og farge. Anne Kari Søndenå lager et veggteppe med motiver fra Asbjørnsen & Moes eventyr – et eventyrteppe på 1,47 x 1,84 meter.

Tonen er hyggelig, medlemmene prater, jobber og hygger seg. Den kreative sansen for farger, stoff og søm har brodert dem sammen i klubben i 25 år.