Imponerte i norgesmesterskapet

Livsstil: Det er ikke få timer Therese Handå Blickfeldt (t.v.) og Anette Vestvik bruker på ridesenteret til Haugesund Rideklubb. Her med hestene Nemo (til venstre) og Ascar.

Livsstil: Det er ikke få timer Therese Handå Blickfeldt (t.v.) og Anette Vestvik bruker på ridesenteret til Haugesund Rideklubb. Her med hestene Nemo (til venstre) og Ascar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Therese Handå Blickfeldt (15) og Anette Vestvik (18) presterte bra under innendørs-NM i sprangridning.

DEL

HESTESPORT: For å få delta i NM må en ha klart hinderhøyden en skal hoppe i NM. En må ha mindre enn åtte feil to ganger på et landsstevne, forteller Therese og Anette.

De deltok begge i NM for andre gang da de i starten på november var i Vestfold under innendørs-NM i sprangridning.

– Jeg var med i NM i fjor også, men da deltok jeg i barneklassen. I år var jeg med i juniorklassen, forteller Therese.

18 år gamle Anette Vestvik deltok i juniorklassen også i 2015. Sportslig leder i Haugesund Rideklubb, Linda Madsen, var med jentene under NM. Hun forteller at selv om ikke Haugesund har hatt representanter i NM hvert år, har klubben stort sett vært representert i mesterskapet de siste årene.

– Det har vært bra de senere årene. Da har vi de fleste årene hatt noen utøvere som har klart kravene og har deltatt i NM, kommenterer Madsen.

Klar for AEG

Begge de to haugesunderne presterte også bra i årets NM.

– Det gikk veldig fint. Jeg ble nummer 22 av totalt 80 utøvere. Jeg klarte da å kvalifisere meg til AEG (Arctic Equestrian Games) i februar. Dit skal jeg være med, og det blir sammen med neste års utendørs-NM mine neste store mål, forteller Therese.

– Det gikk egentlig lenge veldig bra med meg også, men i finalen var hesten svært sliten og lite samarbeidsvillig. Det var likevel en kjekk opplevelse i mitt siste år i juniorklassen, sier Anette, som neste år skal over i klassen «ung rytter».

Linda Madsen er også full av lovord om deres NM-innsats.

– Jeg er kjempefornøyd med hva de begge presterte i NM. De var utrolig flinke både i sine forberedelser, det mentale og alt de gjorde.

– At Therese kvalifiserte seg for AEG er stort. Det er et internasjonalt stevne i Tønsberg hvor en kan betale seg inn. Therese klarte derimot å kvalifisere seg til AEG gjennom sin ridning, smiler Madsen.

Begge tenåringene bruker store deler av tiden sin på ridesenteret på Bleikemyr.

– Jeg har vært i hestemiljøet nesten hele livet. Mamma har drevet med hest og jeg var tidlig med henne, sier Therese.

– For meg var det annerledes. Mine foreldre var ikke interessert i hest, og jeg måtte be på mine knær for å få begynne, ler Anette, som er elev på HTG og dermed får trent en del også i skoletiden. De er begge klare på at de er veldig takknemlige for støtten de får fra sine foreldre for å satse på hestesport.

– Skal en drive med hestesport på dette nivået som disse jentene gjør, må en rett og slett ha hjelp av foreldrene. Det er framfor alt veldig tidkrevende, opplyser Linda Madsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken