Gå til sidens hovedinnhold

Kristian Valen samlet 750 i Vard Arena

Artikkelen er over 4 år gammel

Kristian Valen var sliten, men fornøyd etter showet sitt i Vard Arena fredag kveld. Nå venter USA.

HAUGESUND: – Jeg kan ikke huske å ha vært så sliten etter et show som i kveld. Det aller meste er improvisering mellom meg og Magnar Birkeland. 70 prosent av låtene kjenner jeg, men vet aldri når de kommer, sier Kristian Valen til Haugesunds Avis.

Han har et spesielt hjerte for Haugesund. Her startet alt sammen i Bakgårdsrevyen med Gunnar Andersen. Et kvarter før det, når han står på scenen i siste nummer poengterer han det:

– Dere vet ikke hva responsen fra dere i salen betyr. Takk for 20 fantastiske år!

For det er ingen tvil, 21. desember forlater siddisen, komikeren og imitatoren Norge og setter kurs for Statene.

– Hva skal du gjøre nå?

– Vet ikke. Jeg har lagt meg opp litt penger, så det går nok bra, forteller Valen.

I Vardhallen

Denne korte turneen der Valen er innom tre steder avsluttes lørdag i Vardhallen, nå omdøpt til Vard Arena for anledningen. Showet er et samarbeid mellom Inventum og YesMan som er teknisk arrangør. Som nevnt før har det kommet duk i taket og langs veggene. Under showet tullet Kristian Valen om «denne hallen midt i byen».

– Men hvorfor har du tenkt å gi deg som komiker i Norge?

– Jeg vet når det er på tide. Det må ikke bli rutine, sier han. I det samme får han besøk på bakrommet av moren og broren til musiker og sparringpartner Magnar Birkeland, alias Panzer Magnar.

– Så kjekt å se deg igjen, Kristian, sier Grethe H. Birkeland fra Sauda. Ingen bør være i tvil om at Panzer Magnar er fra Sauda, han får gjennomgå for det på scenen.

Godt show

Fredag kveld improviserte Kristian Valen seg gjennom monologer, gode og mindre gode vitser og et utallige av karakter og figurer. Han viste diverse kjente ansikter på skjermen bak, og via Snapshot på smarttelefonen fikk han en sammensmelting av Valen og f.eks. Thorvald Stoltenberg.

For mange var høydepunktet der han parodierte alt fra David Bowie og The Clash til Michael Jackson.

På julebord

– Jeg synes showet er bra. Liker parodiene hans, forteller Julie Lucero midtveis i showet.

Mye folk i dresser og kjoler fredag kveld i Vard Arena. Heidi Hugdahl, Elisabeth Alsaker og Lene Klausen er på julebord og startet med showet «Farøy Valen 2».

– I fjor var vi på Thomas Giertsen. Denne gang hadde vi lyst å gå på Kristian Valen. Vi er en gjeng kollegaer fra Pagro på Frakkagjerd. Firmaet er parfymegrossist, og vi ekspanderer stadig vekk, sier de tre og der Klausen er adm. direktør.

Seinere på kvelden skal de spise god mat, og kanskje ta seg en dans hvis det faller seg slik.

– Vi gikk feil og passerte Kristian Valen på Vardhuset.

– Hva synes dere om at han og samboeren skal flytte?

– Ingen kommentar. Det er en privat sak, smiler de tre juleborddamene.

Kommentarer til denne saken