Hit vil dere fly fra Helganes

London, København og Amsterdam stårt høyt på ønskelisten til haugalendinger.

London, København og Amsterdam stårt høyt på ønskelisten til haugalendinger. Foto:

Hvor vil dere fly fra Helganes, spurte avisa på Facebook. Køben og London, svarte våre følgere. Av nye destinasjoner, er det Amsterdam som skiller seg ut.

DEL

HAUGESUND: I en artikkel i Haugesunds Avis for halvannen uke siden, kunne vi lese at den kommersielle sjefen i det lokaleide Lufthavndrift AS allerede er i samtaler om nye ruter fra Haugesund lufthavn Karmøy.

Pål Visnes presiserte imidlertid at det ikke skjer noe nytt med det første. Første åpning for eventuelle nye utenlandsruter kommer trolig ikke før neste høst. 

– Vinterprogrammer er spikret, og det samme er sommerprogrammet neste år, sier Visnes.

Køben og London

I forbindelse med artikkelen, spurte vi våre følgere på avisas Facebook-side om hvor de ønsker å reise til og fra Helganes. Responsen har vært stor. Mandag formiddag var det rundt tusen kommentarer, med ønsker om flyplasser verden rundt.

Og som Joachim «Jokke» Nielsen slo fast på slutten av 80-tallet: Verden rundt, det vil si Køben og London.

Det er nemlig de to gamle kjenningene som troner øverst på våre følgeres ønskeliste.

240 har svart at de vil ha London tilbake. Og 112 vil ha mer enn bare sommerrute til København.

Den nyansatte kommersielle lederen er fornøyd.

– Alle skal få, fleiper Visnes, når avisa ber om en kommentar på responsen.

– Det er flott med engasjement og jeg er ikke overrasket. Folk er opptatt av fly, det vet vi. At det er ønsker hit og dit er kjempebra. Vi får med oss hvilke ønsker de har, og så blir det vår jobb å finne de rutene der det er trafikkgrunnlag. Da må vi både se på fritidsreiser og næringsreiser. Og også turistreiser inn til oss, forklarer Visnes.

Amsterdam kan være realistisk

London og København har vi hatt direkteruter med tidligere. Av destinasjoner vi aldri har hatt direktekontakt med, er det utvilsomt Amsterdam som skiller seg ut. Over 70 har svart at de ønsker mulighet til å reise Schiphol, som ikke bare ligger i en attraktiv by, men også er en viktig port ut i resten av verden.

– Amsterdam, ja. Det er en potensiell destinasjon som kan være interessant for næringslivet. Og kanskje også for nederlandske turister til Norge, kommenterer Visnes.

Fra venstre: Pål Visnes (kommersiell leder i Lufthavndrift AS), Gro Isadora Isaksen (innleid fra Caiano) og styreleder i Lufthavndrift AS, Martin Laurhammer.

Fra venstre: Pål Visnes (kommersiell leder i Lufthavndrift AS), Gro Isadora Isaksen (innleid fra Caiano) og styreleder i Lufthavndrift AS, Martin Laurhammer. Foto:

Tidligere Ryanair-destinasjoner som Bremen og Pisa er det også mange som ønsker seg tilbake. En god gjeng ønsker seg også Alicante hele året.

– Det er viktig å ta med seg i regnestykket at stadig flere flyselskap krever belegg på opp mot 90 prosent. Hvis ikke flyene har nok passasjerer, velger selskapene seg kjapt en rute. Grundige analyser må gjøres før vi setter inn de riktige støtene, sier Visnes. 

Direkte til fotballbyene er ikke like realistisk

Det kan også være verdt å merke seg at nabobyene Manchester og Liverpool nordvest i England er ønsket av ganske mange. 55 ønsker til sammen. Og det er vel en liten mulighet for at noen av disse er interessert i fotball. Men er det realistisk med direkterute?

– Vi avslår ingen får analysen er gjort, men for å ha en direkterute må det være mange fotballinteresserte som skal fly fram og tilbake. For å ha en direkterute, bør kombinasjonen næring og fritid være der, sier Visnes, med hint om at det kan vanskelig å få til.

Her de ti destinasjonene med flest ønsker:

1. London (240)

2. København (112)

3. Amsterdam (56)

4. Bremen (56)

5. Pisa (53)

6. Alicante (37)

7. Manchester (30)

8. Berlin (27)

9. Liverpool (25)

10. Paris (23)

Artikkeltags