De 579 ansatte på Hydro bidro til 40 mill. i overskudd i tredje kvartal

Fabrikksjefen på metallverket ved Hydro Karmøy, Ingrid Guddal. Hun begynte i sjefsjobben midt i kvartalet som nå oppsumeres.

Fabrikksjefen på metallverket ved Hydro Karmøy, Ingrid Guddal. Hun begynte i sjefsjobben midt i kvartalet som nå oppsumeres. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

1,5 milliard omsatte metallverket på Hydro Karmøy i tredje kvartal. Og et resultat før skatt på 40 millioner kroner.

DEL

KARMØY: Hydro Karmøy har gjort unna nok et økonomisk kvartal. Mens valseverket noterer et lite underskudd, har det vært god inntjening i juli, august og september for metallverket.

Høye råvarepriser gjør at overskuddet ikke er like stort som i andre kvartal.

– Metallverket leverer godt og inntjeningen er på et bra nivå. Vi har stabil og god drift, dollarkurs og metallpris har bedret seg, men høyere råvarekostnader gjør at resultatet er lavere enn i andre kvartal, kommenterer fabrikksjef ved metallverket, Ingrid Guddal, i en pressemelding.

Les også:

Full drift i piloten

Siden i juni har teknologipiloten ved Hydro Karmøy vært i full drift.

– Med 60 elektrolyseceller i drift er vi i gang med å verifisere teknologien i full skala. Det skal vi klare gjennom godt samarbeid mellom alle de dyktige enhetene som er involvert i teknologipiloten, sier Guddal.

– Lavt sykefravær

Det jobber mange mennesker på Hydro Karmøy Metallverket har i dag 579 heltidsstillinger. Valseverket har 228.

I pressemeldingen kan vi lese om lavt sykefravær i begge verkene. Fabrikksjef Svein Oscar Vormedal trekker også fram sikkerhetsarbeidet, og viser til at nå er gått sju år siden sist valseverket hadde en personskade med fravær.

Én personskade med fravær har derimot metallverket opplevd i tredjekvartal. Dette er den andre i 2018.

Omsetter for mer i år enn i fjor

Etter tre økonomiske kvartal, kan fabrikkene på Karmøy notere en omsetning på cirka 6 milliarder kroner. I hele 2017 var omsetningen cirka 6,5 milliarder.

Resultat før skatt hittil i år har vært på 144 millioner kroner. I 2017 gikk fabrikkene med et overskudd på 560 millioner kroner før skatt.

Artikkeltags